Desert rapid şi de efect. Rulouri cu rahat

25 octombrie 2024   Rețete

Cauţi o reţetă de desert simplă, numai bună de făcut cu copiii sau într-un timp scurt? Cea de rulouri cu rahat ar putea fi exact ce îţi trebuie. Aceste rulouri sunt uşor de preparat şi rapide. Păstrează reţeta pentru zilele în care ai nevoie să oferi o trataţie dulce celor dragi.

Fie că nişte prieteni au anunţat în ultimul moment că ajung la tine în vizită, fie că ai casei au poftă de un desert rapid, aceste rulouri cu rahat sunt exact ce ai nevoie! Pregăteşti aluatul, îl porţionezi şi îl umpli imediat, apoi dai rulourile la copt. Cu cât vei pune în practică reţeta mai des, cu atât mai rapid vei face rulourile. Când ai mai mult timp la dispoziţie, poţi pune la frigider aluatul minimum 30 de minute pentru ca rulourile să fie mai fragede. De asemenea, poţi face aluatul în avans, cu o zi înainte şi să-l ţii la rece până când îl vei tăia şi umple.    

Ingrediente

375 g făină

125 g zahăr pudră

250 g unt

2 gălbenușuri

sare

coajă de lămâie

1 vârf cuțit bicarbonat

150 g rahat de portocale

Te-ar mai putea interesa: Rulouri cu dovleac glazurate cu cremă de brânză şi vanilie

Mod de preparare

Cerni făina pe o planșetă și faci loc în mijloc pentru zahăr, unt, gălbenușuri, sare, coajă de lămâie și bicarbonat.

Frămânţi aluatul, apoi întinzi foi potrivite ca grosime, de formă rotundă şi tai fiecare foaie în fâşii late.

Vezi şi: Idee de desert pe gustul tuturor: rulou dulce, cu scorţişoară

Pui câte o bucată de rahat pe fiecare fâşie, la unul dintre capete, şi rulezi. Aşezi fiecare rulou într-o tavă tapetată, apoi la cuptor până se rumenesc.

FOTO: Shutterstock

Mai multe