Idee de desert pe gustul tuturor: rulou dulce, cu scorţişoară

Când vrei să prepari un desert destul de simplu, dar foarte bun, acest rulou cu scorţişoară poate fi exact ceea ce cauţi. Îţi arătăm cum să-l prepari!

image

Aspectuos şi delicios, ruloul cu scorţişoară poate fi pregătit împreună cu copiii şi va avea, cu siguranţă, succes. În umplutură, poţi adăuga, după preferinţă fructe uscate, alune, alune de pădure, seminţe.     

Ingrediente pentru un rulou

500 g făină

50 g unt

150 g zahăr

2 ouă

250 ml lapte

30 g drojdie proaspătă

½ linguriţă esenţă de rom

1 vârf de cuţit sare

Pentru umplutură:

150 g miez de nucă

100 g zahăr pudră

2 linguri cacao

1 albuş

½ linguriţă scorţişoară

Pentru glazură:

150 grame zahăr pudră

½ linguriţă esenţă de vanilie

1 lingură zeamă de lămâie

Te-ar mai putea interesa: Chec aromat cu lămâie şi glazură de zahăr pudră

Mod de preparare

Amesteci drojdia cu o lingură de zahăr, o lingură de lapte cald şi o lingură de făină. Laşi totul la loc cald, 30 de minute. Adaugi restul de făină, laptele rămas încălzit, în care ai topit zahărul rămas şi sare. Încorporezi, treptat, gălbenuşurile, untul moale şi esenţa de rom. Frămânţi până obţii un aluat elastic pe care-l acoperi şi-l laşi deoparte pentru o jumătate de oră.

Vezi şi: Desert de post. Prăjitură cu salam de biscuiţi şi glazură de cacao

Pentru umplutură, baţi albuşul spumă şi-l amesteci cu nuca, apoi adaugi, pe rând, zahărul, scorţoşoara şi cacaua, cu mişcări de sus în jos. Din aluat, întinzi o foaie potrivită ca grosime pe care o acoperi cu umplutura. Rulezi începând dintr-o latură mai lungă şi te opreşti la mijloc. Rulezi din partea opusă şi megi din nou către mijloc. Transferi aluatul rulat în tavă şi-l introduci în cuptor până când ruloul se rumeneşte.

Pentru glazură, torni zahărul pudră într-un vas, adaugi zeama de lămâie şi vanilia. Amesteci cu telul şi adaugi încet apă, până când obţii o compoziţie densă, dar maleabilă, cu care acoperi ruloul.

FOTO: Shutterstock