Chec cu cafea, ciocolată şi rahat turcesc de mentă. Începe ziua cu energie!

Pentru dimineţile mai reci de toamnă când astenia începe să-ţi facă probleme, îţi propunem să încerci un chec cu cafea, rahat turcesc şi fulgi de ciocolată. N-o să-ţi vină să crezi cât de rapid îl poţi face, chiar dacă eşti începător în bucătărie!     

image

Adori gustul de cafea şi nu poţi să-ţi începi ziua fără cofeină? Alătură-i un chec cu cafea, ciocolată şi rahat pe care îl poţi servi şi prietenilor sau familiei, ca gustare, dar fii atent la aportul de cofeină care ar putea să te ţină treaz o perioadă prea lungă de timp.

Ideal este ca, în deserturi, să foloseşti cafeaua instant care provine din boabe de cafea întregi care au fost măcinate până la o consistență fină, preparate cu ajutorul aburului fierbinte de înaltă presiune. Se obţine un sirop gros, vâscos, care este apoi deshidratat. După ce este deshidratat, este rupt în bucăți mai mici pe care le cunoaștem drept cafea instant. Cea liofilizată este preparată din cafea de calitate superioară, în special din boabe Arabica. În cazul acesteia, extractul de cafea este congelat și tăiat în granule. Aceste granule nu se vor putea zdrobi uşor sub apăsarea degetelor, ci își vor păstra forma. Deoarece cafeaua liofilizată este făcută din boabe Arabica și utilizează un proces diferit, poate fi mai scumpă. Totuși, aroma acesteia este deosebită.

Dacă faci acest chec pentru copii, ar fi indicat să foloseşti cafea decofeinizată. Cu toate că se pune o cantitate foarte mică de cafea, pentru liniștea ta sufletească, limitează aportul de cofeină sau alege varianta decofeinizată sau pulbere de cicoare. Cafeaua de cicoare este făcută din rădăcină de cicoare bogată în inulină, un probiotic natural. Are o aromă asemănătoare cafelei şi ajută în curele de slăbit, stimulează digestia.             

Ingrediente:

6 ouă

6 linguri zahăr pudră

6 linguri făină

1 lingură cafea solubilă

1 lingură cacao

100 g rahat turcesc de mentă

50 g fulgi de ciocolată

Te-ar mai putea interesa: Chec pufos cu apă minerală, după reţeta bunicii

Cum să faci chec cu cafea

Mixezi gălbenuşurile cu zahărul până se albesc. Încorporezi făina, cafeaua, cacaua şi albuşurile bătute spumă în prealabil, urmate de rahatul de mentă tăiat cubuleţe.

Vezi şi: Chec cu struguri şi prune

Tapetezi o tavă de chec în care transferi compoziţia şi o dai la cuptor. Spre finalul coacerii, presari fulgi de ciocolată şi laşi la răcit înainte de porţionare.

FOTO: Shutterstock