Desertul copilăriei. Cum să faci cornuleţe cu rahat ca la bunica acasă

21 octombrie 2024   Rețete

Recreează acel desert cu care bunica sau mama te răsfăţau în copilărie! Îţi arătăm cum să prepari cornuleţe cu rahat de care să se bucure şi cei dragi ţie!

Fragede, simple, cornuleţele cu rahat turcesc sunt incredibil de bune, mai ales la puţin timp după ce au fost scoase de la copt şi trecute prin zahăr pudră. Varianta noastră include cremă de brânză şi esenţă de migdale pentru a da cornuleţelor arome deosebite.

Nu uita să laşi aluatul la rece, aproximativ o oră înainte de a-l modela şi umple! Este secretul obţinerii unui aluat mai uşor de modelat şi mai puţin lipicios. Dacă, din diverse motive, nu poţi prepara cornuleţele în ziua în care ai făcut aluatul, îl păstrezi la frigider, dar nu mai mult de o zi, ideal ar fi zece ore. Reţine că, în cazul aluaturilor cu drojdie, rişti să se întărească după congelare!

Ingrediente

225 g unt

225 g cremă de brânză

½ linguriță esenţă de migdale

½ linguriţă sare

300 g făină

150 g rahat cu aromă de trandafiri

zahăr pudră

Te-ar mai putea interesa: Cornuleţe de post în două culori. Se topesc în gură!

Mod de preparare

Baţi untul cu crema de brânză până se omogenizează. Încorporezi esenţa de migdale, sarea și făina.

Odată ce aluatul este gata, îi dai formă de bilă și-l pui pe o folie alimentară. Aplatizezi aluatul și-l acoperi complet cu folie. Îl pui la frigider circa o oră.

Tapetezi o tavă de copt. Împarţi aluatul în jumătate şi laşi la rece pe cel rămas. Îl întinzi şi-l tai în pătrate. Mărunţeşti rahatul, aşezi câte o bucată în centrul fiecărui pătrat şi înfăşori.

Vezi şi: Cornuleţe cu mac şi caise - desert rapid

Treci cornuleţele în tavă şi le introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 15 minute.

Repeţi procedura cu aluatul şi rahatul care au rămas. La final, treci cornuleţele prin zahăr pudră.

FOTO: Shutterstock

Mai multe