Desertul îndrăgostiţilor. Tartă cu căpşuni

14 februarie 2024   Rețete

Surprinde-ţi partenerul cu o tartă cu inimioare delicioasă! Pentru a grăbi timpul petrecut în bucătărie, poţi alege un aluat gata făcut, dar, dacă vrei să obţii o tartă mai gustoasă, rezervă puţin timp pentru a face aluatul. Îţi arătăm cum să-l prepari de la zero.

Când te gândeşti la iubire, este posibil să-ţi fugă gândul la Paris, iar unul dintre deserturile reprezentative ale Franţei este aşa-numită tarte aux fraises sau tartă clasică cu căpșuni, la care se adaugă o umplutură cremoasă peste care se pune un strat de căpșuni. Pentru această umplutură, este nevoie să baţi patru gălbenușuri cu şase linguri de zahăr la care adaugi patru linguri amidon de porumb, apoi 350 ml de lapte fierbinte, în fir subţire, amestecând continuu. Aşezi vasul pe foc mic şi amesteci până când ajunge la punctul de fierbere şi se îngroaşă. La final, mai e nevoie să pui o linguriţă esenţă de vanilie. În cele de mai jos, am simplificat reţeta şi am folosit o umplutură bogată în căpşuni şi inimioare din aluat.

Ingrediente pentru opt porţii

Pentru aluat:

200 g făină

50 g zahăr

1 vârf cuțit sare

1 lingură apă rece

1 ou

100 g unt

Pentru umplutură:

500 g căpşuni

300 g zahăr

2-3 linguri pesmet

2 pliculeţe zahăr vanilat

Te-ar mai putea interesa: Ruladă cu frişcă şi căpşuni

Cum să faci tartă cu căpşuni

Omogenizezi făina cu untul până capătă o consistență sfărâmicioasă. Adaugi zahărul, sarea, oul și apa. Frămânți, înfăşori aluatul în folie alimentară și-l introduci în frigider două ore.

Întinzi aluatul într-o foaie rotundă, păstrând o parte pentru decor. Aşezi foaia într-o formă termorezistentă, unsă cu unt. Ai grijă să acoperi marginile şi să tai surplusul. Înțepi aluatul din loc în loc. Presari pesmetul.

Vezi şi: Tartă cu brânză şi gem de căpşuni

Separat, amesteci căpşunile feliate cu zahărul tos şi zahărul vanilat, apoi le aşezi peste aluat. Tai aluatul în formă de inimi pe care le pui peste fructe. Introduci tava în cuptorul preîncălzit până când se rumeneşte.

FOTO: Shutterstock

Mai multe