Tartă cu brânză şi gem de căpşuni
Încearcă această tartă cu blat de biscuiţi şi cremă de brânză. Este gata în aproximativ o oră şi sigur va fi pe placul tuturor!
Ai nevoie de
Pentru blat
200 g biscuiţi digestivi
5 linguri unt
Pentru cremă
150 g zahăr
700 g cremă de brânză
3 linguri făină
4 ouă
1 linguriţă esenţă de vanilie
250 g smântână grasă
4-5 linguri gem de căpşuni
Preparare
Zdrobeşti biscuiţii şi-i amesteci cu untul topit, apoi îi aşezi într-o formă de tort cu inel detaşabil, îi presezi uşor şi-i dai la rece.
Mixezi crema de brânză, la temperatura camerei, cu zahărul până se dizolvă acesta din urmă. Adaugi smântâna, făina, esenţa de vanilie şi ouăle.
Torni crema peste blat, o nivelezi şi o decorezi cu gem de căpşuni. Dai tava la cuptor până când prăjitura se rumeneşte uşor pe deasupra.
O laşi să se răcească înainte să îndepărtezi inelul detaşabil.