Desertul zilei. Cum să faci pas cu pas cobbler cu căpșuni
Acesta este unul dintre cele mai bune deserturi de căpșuni care poate fi servit cu îngheţată sau frişcă!
Pentru a alege cele mai bune căpşuni, priveşte cu atenţie culoarea seminţelor de la exterior. Dacă sunt maro închis și uscate, probabil că nici fructele nu sunt foarte zemoase. Cumpără din pieţele locale, deoarece aceste căpşuni sunt mai aromate. Este important şi să fie roșii până la vârf. Dacă vârful este mai deschis la culoare, sunt şanse mari să fie la fel şi mijlocul fructelor.
Este greu să rezişti să nu mănânci acest desert fierbinte, imediat ce iese din cuptor, dar ar fi mai bine să laşi sosul să se îngroașe puțin. Prin urmare, acoperă tava şi aşteaptă măcar o jumătate de oră până la porţionarea prăjiturii. Va fi încă caldă și suculentă, fără să-ţi ardă cerul gurii.
Ce ingrediente sunt necesare pentru cobbler cu căpşuni
Pentru blat:
100 g unt
200 g zahăr
150 g făină de porumb
150 g făină de grâu
10 g praf de copt
1 praf de sare
200 ml lapte
3 ouă
esență de vanilie
Pentru umplutură:
1 kg căpșuni
100 g zahăr
40 g amidon
30 ml zeamă de lămâie
Te-ar mai putea interesa: Ruladă cu frişcă şi căpşuni
Mod de preparare
Pas 1
Încingi cuptorul la 170 °C și tapetezi o tavă. Speli căpșunile, le tai bucăți și le stropești cu zeama de lămâie. Amesteci făina de porumb cu praful de copt.
Pasul 2
Torni laptele combinat cu untul topit peste făină, omogenizezi, apoi încorporezi făina de grâu, sarea, ouăle, zahărul și aromezi cu esență de vanilie, după gust.
Vezi și: Minitarte cu bezea, un desert savuros
Pasul 3
Amesteci căpșunile cu amidonul și zahărul. Pui un strat de blat în tavă, apoi așezi căpșunile.
Pasul 4
Așezi un nou strat de blat peste căpșuni, apoi dai tava la cuptor aproximativ 45 de minute, până se rumenește cobblerul. Îl servești după ce s-a răcit.