Desertul verii care nu trebuie să lipsească din meniul familiei tale. Tartă cu gem de căpşuni
Din gemul de căpşuni preparat în sezonul acestor fructe aromate poţi prepara deserturi incredibile. Un astfel de dulce, pe care toţi ai casei îl vor aprecia, este tarta.
Simplu de realizat în circa 40 de minute urmate de o jumătate de oră timp de coacere, tarta cu gem de căpşuni reprezintă unul dintre deserturile de la început de vară care nu poate lipsi din meniurile familiei tale. Este un preparat dulce clasic nu numai delicios. Aduce un plus de energie, îmbunătăţeşte sănătatea părului, pielii şi unghiilor, previne poftele culinare, reduce colesterolul rău şi riscul de constipaţie.
Ingrediente necesare pentru opt porţii
150 g făină
150 g zahăr
200 g unt
5 albuşuri
1 vârf de cuţit sare
2 plicuri zahăr vanilat
coaja şi zeama de la o lămâie bio
400 g gem de căpşuni
zahăr pudră
Vezi şi: Pavlova cu căpşuni - desertul ispititor de... bun!
Mod de preparare
Amesteci făina cu zahărul, adaugi untul la temperatura camerei, albuşurile bătute spumă tare cu sare, apoi zahărul vanilat şi coaja rasă de lămâie.
Frămânţi şi dai la frigider aluatul pentru circa o jumătate de oră. Iei trei sferturi din aluat şi întinzi o foaie pe care o aşezi într-o tavă rotundă, tapetată.
Te-ar mai putea interesa: Tort cu căpşuni şi fistic
Pui un strat generos de gem, nivelezi şi acoperi cu un grilaj făcut din fâşii de aluat.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit, pentru o jumătate de oră. O serveşti ornată cu zahăr pudră.
FOTO: Shutterstock