Desert uşor, de sezon. Tort cu frişcă şi căpşuni proaspete

Un tort pufos, cu vanilie, bogat în căpșuni dulci, proaspete și frişcă este potrivit pentru orice ocazie, de la întâlnirile între prieteni până la aniversări.

image

Impresionează-ți familia și amicii cu acest tort cu frişcă şi căpșuni, simplu de făcut! Este cea mai bună modalitate de a te bucura de căpșunile proaspete, dulci și coapte din această perioadă a anului. Căpșunile cu frișcă sunt cea mai bună combinație, dar e și mai bine când sunt servite cu un pandișpan pufos. Cu siguranşă, aroma de căpșuni este vedeta în acest tort.

Pentru a te bucura de un tort care îşi păstrează prospeţimea mai mult timp, spală foarte bine căpșunile înainte. Nu uita să însiropezi cu generozitate fiecare felie de blat înainte de a o acoperi cu umplutura de frişcă.

Ingrediente pentru opt porţii

3 ouă

60 g zahăr

2 plicuri zahăr vanilat

3 linguri ulei

4 linguri făină

1 linguriţă rasă praf de copt

Pentru cremă:

1 kg căpşuni

750 g smântână pentru frişcă

2 plicuri gelatină

Pentru însiropare:

½ cană de apă fierbite

3-4 linguri de zahăr

Vezi şi: Dulceaţa de căpşuni, cea mai simplă reţetă! Secretul pe care trebuie să-l ştie orice gospodină

Mod de preparare

Separi ouăle şi baţi albuşurile spumă tare pe care o amesteci cu zahărul tos şi vanilat, gălbenuşurile, pe rând, uleiul, făina şi praful de copt. Transferi compoziţia într-o tavă rotundă pe care o introduci în cuptor, 20-30 de minute. Laşi blatul la răcit, apoi îl tai pe lungime, în trei foi.

Te-ar mai putea interesa: Minitarte integrale cu cremă de brânză şi căpşuni

Separat, speli căpşunile. Pui deoparte 700 g. Pe restul le mărunţeşti şi le amesteci cu frişca bătută în prealabil şi cu gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe pachet. Pentru însiropare, topeşti zahărul în apa fierbinte.

Aşezi o foaie de blat pe un platou pe care o însiropezi, apoi o acoperi cu o treime din cremă. Procedezi la fel cu următoarele două foi, având grijă să îmbraci tortul cu cremă, la final. Tai în felii subţiri căpşunile păstrate şi decorezi tortul cu acestea. Laşi tortul la frigider peste noapte sau două-trei ore înainte de servire.



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg