Desert uşor, de sezon. Tort cu frişcă şi căpşuni proaspete

Un tort pufos, cu vanilie, bogat în căpșuni dulci, proaspete și frişcă este potrivit pentru orice ocazie, de la întâlnirile între prieteni până la aniversări.

image

Impresionează-ți familia și amicii cu acest tort cu frişcă şi căpșuni, simplu de făcut! Este cea mai bună modalitate de a te bucura de căpșunile proaspete, dulci și coapte din această perioadă a anului. Căpșunile cu frișcă sunt cea mai bună combinație, dar e și mai bine când sunt servite cu un pandișpan pufos. Cu siguranşă, aroma de căpșuni este vedeta în acest tort.

Pentru a te bucura de un tort care îşi păstrează prospeţimea mai mult timp, spală foarte bine căpșunile înainte. Nu uita să însiropezi cu generozitate fiecare felie de blat înainte de a o acoperi cu umplutura de frişcă.

Ingrediente pentru opt porţii

3 ouă

60 g zahăr

2 plicuri zahăr vanilat

3 linguri ulei

4 linguri făină

1 linguriţă rasă praf de copt

Pentru cremă:

1 kg căpşuni

750 g smântână pentru frişcă

2 plicuri gelatină

Pentru însiropare:

½ cană de apă fierbite

3-4 linguri de zahăr

Vezi şi: Dulceaţa de căpşuni, cea mai simplă reţetă! Secretul pe care trebuie să-l ştie orice gospodină

Mod de preparare

Separi ouăle şi baţi albuşurile spumă tare pe care o amesteci cu zahărul tos şi vanilat, gălbenuşurile, pe rând, uleiul, făina şi praful de copt. Transferi compoziţia într-o tavă rotundă pe care o introduci în cuptor, 20-30 de minute. Laşi blatul la răcit, apoi îl tai pe lungime, în trei foi.

Te-ar mai putea interesa: Minitarte integrale cu cremă de brânză şi căpşuni

Separat, speli căpşunile. Pui deoparte 700 g. Pe restul le mărunţeşti şi le amesteci cu frişca bătută în prealabil şi cu gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe pachet. Pentru însiropare, topeşti zahărul în apa fierbinte.

Aşezi o foaie de blat pe un platou pe care o însiropezi, apoi o acoperi cu o treime din cremă. Procedezi la fel cu următoarele două foi, având grijă să îmbraci tortul cu cremă, la final. Tai în felii subţiri căpşunile păstrate şi decorezi tortul cu acestea. Laşi tortul la frigider peste noapte sau două-trei ore înainte de servire.



Recente

Budinca de orez cu peste  Sursa foto shutterstock 480607888 jpg
shutterstock 256424824 jpg
shutterstock 1379805665 jpg
Guguluf cu gem  Sursa foto shutterstock 2504637363 jpg
shutterstock 492832387 jpg
curatenie   shutterstock 2087041777 jpg
shutterstock 551226070 jpg
Cauți un cadou de nuntă practic Iată 5 electrocasnice premium care vor transforma casa mirilor jpg
Tort cu alune si frisca  Sursa foto shutterstock 1995463784 jpg
Orez arabesc  Sursa foto shutterstock 417836704 jpg
shutterstock 404179420 jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 2179100211 jpg
clickpentrufemei ro (22) jpg
Orez negru cu legume  Sursa foto shutterstock 371703877 jpg
shutterstock 2581336237 jpg
Choux uri cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 2017598543 jpg
shutterstock 2062779884 jpg
Peste pane cu bere  Sursa foto shutterstock 178185473 jpg
shutterstock 2471287099 jpg
shutterstock 2088920074 jpg