Rețetă de desert la pahar cu biscuiţi şi căpşuni. Ideal pentru o gustare energizantă și sănătoasă

Un astfel de desert la pahar poate fi şi un mic dejun săţios, nu doar o idee de preparat dulce, rapid. Poţi pune lapte cu un procent de grăsimi mai mic, căpşune sau fructe proaspete la alegere şi biscuiţi digestivi sau cerealele tale preferate. 

image

Complex și delicat datorită straturilor create, acest desert este ușor de făcut. Ai o cremă cu lapte şi frişcă la care adaugi fructe şi biscuiţi. Este potrivit la micul dejun, gustare, în timpul săptămânii sau în weekend, la ocazii speciale ori când ai poftă de un dulce potrivit şi pentru copii.

Îl poţi pregăti cu o zi înainte. Zdrobeşti biscuiţii, tai nuca grosier, pregăteşti crema şi o dai la rece. Dimineaţa sau la nevoie, feliezi fructele şi umpli paharele în această ordine: biscuiţii zdrobiţi, crema de lapte, fructele, apoi adaugi ultimul strat de biscuiţi şi nucă. Îl poţi asambla şi de seara pentru dimineaţa, dar biscuiţii nu vor mai fi crocanţi.                  

Ingrediente pentru patru porţii

1 l lapte 

200 ml smântână pentru frişcă 

1 cană făină 

1 cană zahăr 

1 plic zahăr vanilat 

1 gălbenuş 

2 pachete biscuiţi 

100 g nucă 

200 g căpşuni 

Te-ar mai putea interesa: Ce să mănânci dimineaţa ca să scapi de burtică. Îţi taie şi pofta de mâncare exagerată

Mod de preparare

Amesteci laptele cu făina, gălbenuşul și zahărul, apoi le pui pe foc şi amesteci constant până când compoziţia se îngroaşă. Dai deoparte şi laşi la răcit. Înglobezi prin mixare zahărul vanilat şi smântâna pentru frişcă.

Vezi şi: Cafeaua se bea înainte sau după micul dejun? Regula de care trebuie să ţii cont

Separat, macini biscuiţii şi nuca pe care o ţii la cuptor 5-10 minute. Feliezi căpşunile. Pe fundul unor pahare pentru desert, pui biscuiţi amestecaţi cu nucă. Aşezi un strat de căpşuni, apoi umpli paharul cu cremă. La final, ornezi cu biscuiţi şi nucă. 

FOTO: Shutterstock