Desertul zilei. Biscuiţi cu gem de căpşuni şi frişcă

20 august 2024   Rețete

Pentru zilele în care ai oaspeţi în vizită sau pentru copii, pregăteşte aceşti biscuiţi cu frişcă şi gem de căpşuni!

 Acest desert poate fi preparat împreună cu cei mici. Este simplu de făcut şi fără teama de a da greş. Ai grijă să nu depăşeşti timpul de coacere al biscuiţilor pentru ca aceştia să-şi păstreze frăgezimea. Vei obţine un preparat dulce delicios. Aduce un plus de energie, iar căpşunile pe care le conţine îmbunătăţesc sănătatea părului, pielii şi unghiilor, previn poftele culinare, reduc colesterolul rău şi riscul de constipaţie.     

Pentru ca frişca să-şi iasă pufoasă, este nevoie ca smântâna să fie rece şi să adaugi zahărul când începe să se formeze o cremă pufoasă, altfel este posibil să nu-şi dubleze volumul. După ce îşi dublează volumul, nu mai este necesar să baţi, pentru că va tranforma în unt. În cazul în care ai bătut prea mult frişca, poţi să mai pui circa trei linguri de smântână şi să amesteci uşor, cu o lingură.

Ingrediente

250 g de făină

130 g zahăr

120 g unt

3 gălbenuşuri

gem de căpşuni

250 ml smântână pentru frişcă

1 lingură zahăr pudră, pentru cremă

zahăr pudră, pentru ornat

Te-ar mai putea interesa: Desert fără coacere. Tort cu căpşuni şi mascarpone

Mod de preparare

Amesteci făina și zahărul într-un castron. Adaugi untul moale și gălbenușurile, apoi frămânți până obții o compoziţie asemănătoare unei paste. Înfăşori aluatul în folie alimentară şi-l dai la rece o jumătate de oră.

Întinzi aluatul şi formezi biscuiţii cu ajutorul unui pahar. Îi aşezi într-o tavă tapetată şi-i ţii la copt zece minute. Pentru umplutură, mixezi smântâna pentru frişcă, apoi înglobezi zahărul pudră.

Vezi şi: Cum să faci tort cu frişcă şi căpşuni. Bonus: metode să păstrezi prospeţimea căpşunilor

Pentru asamblare, aşezi un biscuit ca bază, apoi un strat de frişcă, o lingură de gem de căpşuni, urmat de un alt biscuit. La final, ornezi cu zahăr pudră.

FOTO: Shutterstock

Mai multe