Cum să faci tort cu frişcă şi căpşuni. Bonus: metode să păstrezi prospeţimea căpşunilor

De ce să aştepţi o ocazie specială pentru a face un tort cu frişcă şi căpşuni? Adună ingredientele de care ai nevoie, rezervă-ţi circa o oră şi jumătate pentru a pune în aplicare reţeta, apoi bucură-te de un răsfăţ dulce!

image

Ştiai că oțetul și apa ar putea să te ajute să te bucuri de căpşunile proaspete câteva zile în plus, în caz că amâni prepararea unui tort cu căpşuni? Pe lângă aceste două elemente, mai ai nevoie de un castron mare şi o strecurătoare. Pui în castron o jumătate de cană de oțet și două căni și jumătate de apă. Pui căpșunile în acest amestec și le laşi câteva minute. Acidul acetic din oțet acționează ca un dezinfectant și distruge orice bacterie sau sporii de mucegai de pe fructe. La final, scoţi căpşunile într-o strecurătoare şi le laşi la scurs. Căpşunile nu trebuie să rămână umede după spălarea cu oţet şi apă. Usucă-le bine, altfel, excesul de umiditate duce la formarea de mucegai într-un timp mai scurt. Apoi, aşază-le în frigider, pe un prosop de hârtie.

În acelaşi mod, poţi să prelungeşti durata de viață a murelor sau zmeurelor. Dacă observi că unele dintre fructe au devenit moi sau au prins mucegai, îndepărtează-le rapid pentru a preveni răspândirea mucegaiului.

Ingrediente pentru 12 porţii

300 grame de făină

1 pliculeţ praf de copt

1 linguriţă bicarbonat de sodiu

1 linguriţă oţet

1 vârf de cuţit sare

3 linguriţe cacao

150 g unt

350 g zahăr

2 ouă

esenţă de vanilie

4 linguri colorant roşu lichid

250 g lapte bătut

400 ml smântână pentru frişcă

2 linguri zahăr pudră

250 g căpşuni

mentă proaspătă

Te-ar mai putea interesa: Tort cu frişcă şi bomboane de nucă de cocos

Mod de preparare

Amesteci făina cu praful de copt, bicarbonatul stins cu oţet, sarea şi cacaua. Freci untul şi-l mixezi cu zahărul, apoi adaugi ouăle, pe rând, şi esenţa de vanilie.

Separat, combini laptele bătut cu colorantul şi amestecul de făină. Încorporezi totul în compoziţia de unt, pe care o transferi apoi într-o tavă tapetată. Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute.

După răcire, tai blatul pe jumătate. Baţi smântâna cu zahărul pudră. Aşezi o felie de blat pe un platou şi-l acoperi cu jumătate din cantitatea de frişcă, cu ajutorul unui poş.

Vezi şi: Desert fără coacere. Tort cu căpşuni şi mascarpone

Acoperi cu al doilea blat şi procedezi asemănător cu frişca rămasă. Ornezi tortul cu felii de căpşuni şi mentă.

FOTO: Shutterstock