Cum să faci tort cu frişcă şi căpşuni. Bonus: metode să păstrezi prospeţimea căpşunilor

De ce să aştepţi o ocazie specială pentru a face un tort cu frişcă şi căpşuni? Adună ingredientele de care ai nevoie, rezervă-ţi circa o oră şi jumătate pentru a pune în aplicare reţeta, apoi bucură-te de un răsfăţ dulce!

image

Ştiai că oțetul și apa ar putea să te ajute să te bucuri de căpşunile proaspete câteva zile în plus, în caz că amâni prepararea unui tort cu căpşuni? Pe lângă aceste două elemente, mai ai nevoie de un castron mare şi o strecurătoare. Pui în castron o jumătate de cană de oțet și două căni și jumătate de apă. Pui căpșunile în acest amestec și le laşi câteva minute. Acidul acetic din oțet acționează ca un dezinfectant și distruge orice bacterie sau sporii de mucegai de pe fructe. La final, scoţi căpşunile într-o strecurătoare şi le laşi la scurs. Căpşunile nu trebuie să rămână umede după spălarea cu oţet şi apă. Usucă-le bine, altfel, excesul de umiditate duce la formarea de mucegai într-un timp mai scurt. Apoi, aşază-le în frigider, pe un prosop de hârtie.

În acelaşi mod, poţi să prelungeşti durata de viață a murelor sau zmeurelor. Dacă observi că unele dintre fructe au devenit moi sau au prins mucegai, îndepărtează-le rapid pentru a preveni răspândirea mucegaiului.

Ingrediente pentru 12 porţii

300 grame de făină

1 pliculeţ praf de copt

1 linguriţă bicarbonat de sodiu

1 linguriţă oţet

1 vârf de cuţit sare

3 linguriţe cacao

150 g unt

350 g zahăr

2 ouă

esenţă de vanilie

4 linguri colorant roşu lichid

250 g lapte bătut

400 ml smântână pentru frişcă

2 linguri zahăr pudră

250 g căpşuni

mentă proaspătă

Te-ar mai putea interesa: Tort cu frişcă şi bomboane de nucă de cocos

Mod de preparare

Amesteci făina cu praful de copt, bicarbonatul stins cu oţet, sarea şi cacaua. Freci untul şi-l mixezi cu zahărul, apoi adaugi ouăle, pe rând, şi esenţa de vanilie.

Separat, combini laptele bătut cu colorantul şi amestecul de făină. Încorporezi totul în compoziţia de unt, pe care o transferi apoi într-o tavă tapetată. Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute.

După răcire, tai blatul pe jumătate. Baţi smântâna cu zahărul pudră. Aşezi o felie de blat pe un platou şi-l acoperi cu jumătate din cantitatea de frişcă, cu ajutorul unui poş.

Vezi şi: Desert fără coacere. Tort cu căpşuni şi mascarpone

Acoperi cu al doilea blat şi procedezi asemănător cu frişca rămasă. Ornezi tortul cu felii de căpşuni şi mentă.

FOTO: Shutterstock



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg