Cum să faci tort cu frişcă şi căpşuni. Bonus: metode să păstrezi prospeţimea căpşunilor

De ce să aştepţi o ocazie specială pentru a face un tort cu frişcă şi căpşuni? Adună ingredientele de care ai nevoie, rezervă-ţi circa o oră şi jumătate pentru a pune în aplicare reţeta, apoi bucură-te de un răsfăţ dulce!

image

Ştiai că oțetul și apa ar putea să te ajute să te bucuri de căpşunile proaspete câteva zile în plus, în caz că amâni prepararea unui tort cu căpşuni? Pe lângă aceste două elemente, mai ai nevoie de un castron mare şi o strecurătoare. Pui în castron o jumătate de cană de oțet și două căni și jumătate de apă. Pui căpșunile în acest amestec și le laşi câteva minute. Acidul acetic din oțet acționează ca un dezinfectant și distruge orice bacterie sau sporii de mucegai de pe fructe. La final, scoţi căpşunile într-o strecurătoare şi le laşi la scurs. Căpşunile nu trebuie să rămână umede după spălarea cu oţet şi apă. Usucă-le bine, altfel, excesul de umiditate duce la formarea de mucegai într-un timp mai scurt. Apoi, aşază-le în frigider, pe un prosop de hârtie.

În acelaşi mod, poţi să prelungeşti durata de viață a murelor sau zmeurelor. Dacă observi că unele dintre fructe au devenit moi sau au prins mucegai, îndepărtează-le rapid pentru a preveni răspândirea mucegaiului.

Ingrediente pentru 12 porţii

300 grame de făină

1 pliculeţ praf de copt

1 linguriţă bicarbonat de sodiu

1 linguriţă oţet

1 vârf de cuţit sare

3 linguriţe cacao

150 g unt

350 g zahăr

2 ouă

esenţă de vanilie

4 linguri colorant roşu lichid

250 g lapte bătut

400 ml smântână pentru frişcă

2 linguri zahăr pudră

250 g căpşuni

mentă proaspătă

Te-ar mai putea interesa: Tort cu frişcă şi bomboane de nucă de cocos

Mod de preparare

Amesteci făina cu praful de copt, bicarbonatul stins cu oţet, sarea şi cacaua. Freci untul şi-l mixezi cu zahărul, apoi adaugi ouăle, pe rând, şi esenţa de vanilie.

Separat, combini laptele bătut cu colorantul şi amestecul de făină. Încorporezi totul în compoziţia de unt, pe care o transferi apoi într-o tavă tapetată. Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute.

După răcire, tai blatul pe jumătate. Baţi smântâna cu zahărul pudră. Aşezi o felie de blat pe un platou şi-l acoperi cu jumătate din cantitatea de frişcă, cu ajutorul unui poş.

Vezi şi: Desert fără coacere. Tort cu căpşuni şi mascarpone

Acoperi cu al doilea blat şi procedezi asemănător cu frişca rămasă. Ornezi tortul cu felii de căpşuni şi mentă.

FOTO: Shutterstock



Recente

Ciuperci sote cu spanac  Sursa foto shutterstock 1239687739 jpg
hidroponie jpg
Ce cauzeaza sangerarile reduse dupa menopauza  sursa foto shutterstock 1268799562 jpg
Rulada cu nuci si scortisoara  Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg