Cum să faci tort cu frişcă şi căpşuni. Bonus: metode să păstrezi prospeţimea căpşunilor

De ce să aştepţi o ocazie specială pentru a face un tort cu frişcă şi căpşuni? Adună ingredientele de care ai nevoie, rezervă-ţi circa o oră şi jumătate pentru a pune în aplicare reţeta, apoi bucură-te de un răsfăţ dulce!

image

Ştiai că oțetul și apa ar putea să te ajute să te bucuri de căpşunile proaspete câteva zile în plus, în caz că amâni prepararea unui tort cu căpşuni? Pe lângă aceste două elemente, mai ai nevoie de un castron mare şi o strecurătoare. Pui în castron o jumătate de cană de oțet și două căni și jumătate de apă. Pui căpșunile în acest amestec și le laşi câteva minute. Acidul acetic din oțet acționează ca un dezinfectant și distruge orice bacterie sau sporii de mucegai de pe fructe. La final, scoţi căpşunile într-o strecurătoare şi le laşi la scurs. Căpşunile nu trebuie să rămână umede după spălarea cu oţet şi apă. Usucă-le bine, altfel, excesul de umiditate duce la formarea de mucegai într-un timp mai scurt. Apoi, aşază-le în frigider, pe un prosop de hârtie.

În acelaşi mod, poţi să prelungeşti durata de viață a murelor sau zmeurelor. Dacă observi că unele dintre fructe au devenit moi sau au prins mucegai, îndepărtează-le rapid pentru a preveni răspândirea mucegaiului.

Ingrediente pentru 12 porţii

300 grame de făină

1 pliculeţ praf de copt

1 linguriţă bicarbonat de sodiu

1 linguriţă oţet

1 vârf de cuţit sare

3 linguriţe cacao

150 g unt

350 g zahăr

2 ouă

esenţă de vanilie

4 linguri colorant roşu lichid

250 g lapte bătut

400 ml smântână pentru frişcă

2 linguri zahăr pudră

250 g căpşuni

mentă proaspătă

Te-ar mai putea interesa: Tort cu frişcă şi bomboane de nucă de cocos

Mod de preparare

Amesteci făina cu praful de copt, bicarbonatul stins cu oţet, sarea şi cacaua. Freci untul şi-l mixezi cu zahărul, apoi adaugi ouăle, pe rând, şi esenţa de vanilie.

Separat, combini laptele bătut cu colorantul şi amestecul de făină. Încorporezi totul în compoziţia de unt, pe care o transferi apoi într-o tavă tapetată. Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute.

După răcire, tai blatul pe jumătate. Baţi smântâna cu zahărul pudră. Aşezi o felie de blat pe un platou şi-l acoperi cu jumătate din cantitatea de frişcă, cu ajutorul unui poş.

Vezi şi: Desert fără coacere. Tort cu căpşuni şi mascarpone

Acoperi cu al doilea blat şi procedezi asemănător cu frişca rămasă. Ornezi tortul cu felii de căpşuni şi mentă.

FOTO: Shutterstock



Recente

chalo garcia 9pszsLaXh7A unsplash jpg
Rulada de bezea cu mascarpone  Sursa foto shutterstock 2550892545 jpg
Ce contează cu adevărat când alegi un cuptor incorporabil   ghidul tău pentru 2025 jpg
Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg