Desert rece, la pahar, simplu de făcut: mousse de piersici, ornat cu căpşuni

Această rețetă de desert este imposibil să nu-ţi reuşească. Va avea un gust grozav şi va fi preferatul tuturor. Este important să folosești piersici delicioase, coapte, care au o aromă incredibilă.

image

Iată un desert care va fi cu siguranţă în topul celor preparate în casă! Piureul de piersici face mousse-ul aromat, ușor și răcoritor. Adaugă frişcă, zahăr şi căpşuni pentru a-l face cremos şi savuros. Ceea ce vei adora la acest mousse este ușurința de a-l prepara. Doar ai grijă să alegi fructe proaspete, bine coapte, şi să urmezi câţiva pași simpli.

Piersicile sunt hrănitoare și pot oferi o serie de efecte benefice pentru sănătate, inclusiv îmbunătăţirea digestiei, combaterea alergiilor, menţinerea unei pieli fine, întărirea sistemului imunitar, datorită antioxidanţilor pe care-i conţin. De asemenea, combat factorii de risc ai bolilor de inimă, ca hipertensiunea arterială și nivelul crescut al colesterolului.

Piersicile pot avea efecte protectoare pentru piele. Studiile au arătat că anumiţi compuși din piersici pot îmbunătăți capacitatea pielii de a reține umiditatea, îmbunătățind astfel textura pielii. Studiile realizate pe cobai au demonstrat că extractele din flori şi pulpă de piersică pot ajuta la prevenirea daunelor ultravioletelor.

Ingrediente pentru şase porţii

Pentru a face acest mousse de piersici, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

450 g piersici

2 linguri zeamă de lămâie

60 ml apă rece

½ plic gelatină

70 g zahăr

250 ml smântână pentru frişcă

căpşuni mărunţite

Te-ar mai putea interesa: Tiramisu cu piersici

Mod de preparare

Cureţi de coajă, mărunţeşti piesicile şi le dai printr-un blender. Adaugi zeama de lămâie şi mixezi până obţii un piure fin.

Amesteci gelatina cu apa rece. După cinci minute, încorporezi zahărul şi pui pe foc mediu, amestecând până la dizolvarea zahărului. Dai deoparte, apoi adaugi compoziţia peste piureul de fructe şi omogenizezi. Ţii amestecul la frigider cel puţin două ore.

Vezi şi: Cremă de piersici cu ciocolată

Baţi smântâna şi înglobezi frişca în compoziţia de fructe şi amesteci până se omogenizează. Împarţi desertul în pahare pe care le dai la rece La servire, ornezi cu bucăţele de căpşuni.

FOTO: Shutterstock



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg