Desert rece, la pahar, simplu de făcut: mousse de piersici, ornat cu căpşuni

Această rețetă de desert este imposibil să nu-ţi reuşească. Va avea un gust grozav şi va fi preferatul tuturor. Este important să folosești piersici delicioase, coapte, care au o aromă incredibilă.

image

Iată un desert care va fi cu siguranţă în topul celor preparate în casă! Piureul de piersici face mousse-ul aromat, ușor și răcoritor. Adaugă frişcă, zahăr şi căpşuni pentru a-l face cremos şi savuros. Ceea ce vei adora la acest mousse este ușurința de a-l prepara. Doar ai grijă să alegi fructe proaspete, bine coapte, şi să urmezi câţiva pași simpli.

Piersicile sunt hrănitoare și pot oferi o serie de efecte benefice pentru sănătate, inclusiv îmbunătăţirea digestiei, combaterea alergiilor, menţinerea unei pieli fine, întărirea sistemului imunitar, datorită antioxidanţilor pe care-i conţin. De asemenea, combat factorii de risc ai bolilor de inimă, ca hipertensiunea arterială și nivelul crescut al colesterolului.

Piersicile pot avea efecte protectoare pentru piele. Studiile au arătat că anumiţi compuși din piersici pot îmbunătăți capacitatea pielii de a reține umiditatea, îmbunătățind astfel textura pielii. Studiile realizate pe cobai au demonstrat că extractele din flori şi pulpă de piersică pot ajuta la prevenirea daunelor ultravioletelor.

Ingrediente pentru şase porţii

Pentru a face acest mousse de piersici, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

450 g piersici

2 linguri zeamă de lămâie

60 ml apă rece

½ plic gelatină

70 g zahăr

250 ml smântână pentru frişcă

căpşuni mărunţite

Te-ar mai putea interesa: Tiramisu cu piersici

Mod de preparare

Cureţi de coajă, mărunţeşti piesicile şi le dai printr-un blender. Adaugi zeama de lămâie şi mixezi până obţii un piure fin.

Amesteci gelatina cu apa rece. După cinci minute, încorporezi zahărul şi pui pe foc mediu, amestecând până la dizolvarea zahărului. Dai deoparte, apoi adaugi compoziţia peste piureul de fructe şi omogenizezi. Ţii amestecul la frigider cel puţin două ore.

Vezi şi: Cremă de piersici cu ciocolată

Baţi smântâna şi înglobezi frişca în compoziţia de fructe şi amesteci până se omogenizează. Împarţi desertul în pahare pe care le dai la rece La servire, ornezi cu bucăţele de căpşuni.

FOTO: Shutterstock



Recente

Rulada de bezea cu mascarpone  Sursa foto shutterstock 2550892545 jpg
Ce contează cu adevărat când alegi un cuptor incorporabil   ghidul tău pentru 2025 jpg
Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png