Desert rece, la pahar, simplu de făcut: mousse de piersici, ornat cu căpşuni

Această rețetă de desert este imposibil să nu-ţi reuşească. Va avea un gust grozav şi va fi preferatul tuturor. Este important să folosești piersici delicioase, coapte, care au o aromă incredibilă.

image

Iată un desert care va fi cu siguranţă în topul celor preparate în casă! Piureul de piersici face mousse-ul aromat, ușor și răcoritor. Adaugă frişcă, zahăr şi căpşuni pentru a-l face cremos şi savuros. Ceea ce vei adora la acest mousse este ușurința de a-l prepara. Doar ai grijă să alegi fructe proaspete, bine coapte, şi să urmezi câţiva pași simpli.

Piersicile sunt hrănitoare și pot oferi o serie de efecte benefice pentru sănătate, inclusiv îmbunătăţirea digestiei, combaterea alergiilor, menţinerea unei pieli fine, întărirea sistemului imunitar, datorită antioxidanţilor pe care-i conţin. De asemenea, combat factorii de risc ai bolilor de inimă, ca hipertensiunea arterială și nivelul crescut al colesterolului.

Piersicile pot avea efecte protectoare pentru piele. Studiile au arătat că anumiţi compuși din piersici pot îmbunătăți capacitatea pielii de a reține umiditatea, îmbunătățind astfel textura pielii. Studiile realizate pe cobai au demonstrat că extractele din flori şi pulpă de piersică pot ajuta la prevenirea daunelor ultravioletelor.

Ingrediente pentru şase porţii

Pentru a face acest mousse de piersici, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

450 g piersici

2 linguri zeamă de lămâie

60 ml apă rece

½ plic gelatină

70 g zahăr

250 ml smântână pentru frişcă

căpşuni mărunţite

Te-ar mai putea interesa: Tiramisu cu piersici

Mod de preparare

Cureţi de coajă, mărunţeşti piesicile şi le dai printr-un blender. Adaugi zeama de lămâie şi mixezi până obţii un piure fin.

Amesteci gelatina cu apa rece. După cinci minute, încorporezi zahărul şi pui pe foc mediu, amestecând până la dizolvarea zahărului. Dai deoparte, apoi adaugi compoziţia peste piureul de fructe şi omogenizezi. Ţii amestecul la frigider cel puţin două ore.

Vezi şi: Cremă de piersici cu ciocolată

Baţi smântâna şi înglobezi frişca în compoziţia de fructe şi amesteci până se omogenizează. Împarţi desertul în pahare pe care le dai la rece La servire, ornezi cu bucăţele de căpşuni.

FOTO: Shutterstock



Recente

Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg
e1d2eb55a7735811b8523ddc3e0663b5d7 (1) jpg
e1ed72bf6593c6f222ff50df84f10410f1 jpg
anne nygard 0deq4DZy7xw unsplash jpg
Dovleac cu creveti  Sursa foto shutterstock 1943160427 jpg