Desert rece, la pahar, simplu de făcut: mousse de piersici, ornat cu căpşuni

Această rețetă de desert este imposibil să nu-ţi reuşească. Va avea un gust grozav şi va fi preferatul tuturor. Este important să folosești piersici delicioase, coapte, care au o aromă incredibilă.

image

Iată un desert care va fi cu siguranţă în topul celor preparate în casă! Piureul de piersici face mousse-ul aromat, ușor și răcoritor. Adaugă frişcă, zahăr şi căpşuni pentru a-l face cremos şi savuros. Ceea ce vei adora la acest mousse este ușurința de a-l prepara. Doar ai grijă să alegi fructe proaspete, bine coapte, şi să urmezi câţiva pași simpli.

Piersicile sunt hrănitoare și pot oferi o serie de efecte benefice pentru sănătate, inclusiv îmbunătăţirea digestiei, combaterea alergiilor, menţinerea unei pieli fine, întărirea sistemului imunitar, datorită antioxidanţilor pe care-i conţin. De asemenea, combat factorii de risc ai bolilor de inimă, ca hipertensiunea arterială și nivelul crescut al colesterolului.

Piersicile pot avea efecte protectoare pentru piele. Studiile au arătat că anumiţi compuși din piersici pot îmbunătăți capacitatea pielii de a reține umiditatea, îmbunătățind astfel textura pielii. Studiile realizate pe cobai au demonstrat că extractele din flori şi pulpă de piersică pot ajuta la prevenirea daunelor ultravioletelor.

Ingrediente pentru şase porţii

Pentru a face acest mousse de piersici, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

450 g piersici

2 linguri zeamă de lămâie

60 ml apă rece

½ plic gelatină

70 g zahăr

250 ml smântână pentru frişcă

căpşuni mărunţite

Te-ar mai putea interesa: Tiramisu cu piersici

Mod de preparare

Cureţi de coajă, mărunţeşti piesicile şi le dai printr-un blender. Adaugi zeama de lămâie şi mixezi până obţii un piure fin.

Amesteci gelatina cu apa rece. După cinci minute, încorporezi zahărul şi pui pe foc mediu, amestecând până la dizolvarea zahărului. Dai deoparte, apoi adaugi compoziţia peste piureul de fructe şi omogenizezi. Ţii amestecul la frigider cel puţin două ore.

Vezi şi: Cremă de piersici cu ciocolată

Baţi smântâna şi înglobezi frişca în compoziţia de fructe şi amesteci până se omogenizează. Împarţi desertul în pahare pe care le dai la rece La servire, ornezi cu bucăţele de căpşuni.

FOTO: Shutterstock



Recente

Ciuperci sote cu spanac  Sursa foto shutterstock 1239687739 jpg
hidroponie jpg
Ce cauzeaza sangerarile reduse dupa menopauza  sursa foto shutterstock 1268799562 jpg
Rulada cu nuci si scortisoara  Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg