Dovleac umplut, deliciul care îți cucerește familia!

31 octombrie 2025   Rețete

Cel mai aromat dovleac umplut este savuros nu numai datorită unor ingrediente ca nucşoara sau chilli, ci și unor tipuri de brânzeturi speciale. Descoperă în cele ce urmează ce anume face din acest preparat un deliciu de sezon!

Ingrediente pentru patru porții

1 dovleac plăcintar

4 căței de usturoi

200 g brânză emmentaler

100 g brânză cedar

80 g cremă de brânză

60 g spanac

sare

piper

chilli

nucșoară

Vezi și: Dieta cu dovleac: slăbeşte 3 kg pe săptămână!

Mod de preparare

Încingi cuptorul la 180 °C și tapetezi o tavă. Tai dovleacul în jumătate, pe lung, și scoți semințele. Îl condimentezi cu sare, piper și nucșoară, după gust.

Te-ar mai putea interesa: Plăcintă cu dovleac

Toci spanacul și-l amesteci cu brânza rasă, crema de brânză, usturoiul pisat și chilli, după gust. Pui jumătățile de dovleac în tavă și le dai la cuptor pentru două ore.

FOTO: Shutterstock

Mai multe