Idei de dovleci decorativi pentru Halloween

Dacă vrei să sărbătoreşti Halloween sau pur şi simplu cauţi o activitate amuzantă cu copiii în această perioadă, puteţi încerca să sculptaţi împreună un dovleac cu care să decoraţi casa.

image

O activitate de familie creativă și captivantă, sculptarea dovlecilor îi va aduce pe toţi laolaltă. Alegeţi împreună cele mai simpatice sau înfricoşătoare modele. Fantome, zombi, monştri, vrăjitoare sau aranjamente în care poţi pune bomboane – toate vă vor distra şi vă vor îmbrăca locuinţa în haine de sărbătoare toamna aceasta.

Retro

Foloseşte un șablon rotund, cum ar fi un capac de sticlă sau o rolă de carton pentru a trasa cercuri pe dovleac. Trasează un cerc mai mare pe fundul dovleacului. Taie de-a lungul liniilor interioare cu un cuțit cu vârf ascuţit. Taie cercul de jos. Poţi să vopseşti dovleacul în orice culoare doreşti şi să aşezi înăuntrul lui lumânări LED.

Pentru a face o vază din dovleac, taie partea de sus a dovleacului, scobeşte-i interiorul şi aşază înăuntru o vază în care pui florile preferate. Dacă vrei, în loc de vază poţi pune un ghiveci al unei plante curgătoare. Vopseşte sau sculptează un chip pe dovleac. Planta va părea a fi părul.

image

Cu vene sau model grafic

Pentru a obţine un efect 3D, poţi folosi pentru decorarea dovleacului un sâmbure de piersică, lămâie sau caisă. Ar ajuta şi un cuţit curbat pentru tăiat linoleum cu care ai putea sculpta în, dar nu prin coaja dovleacului.

image

Dovleacul speriat

Acest dovleac nu țipă, ci doar se pregăteşte să participe la sărbătoarea toamnei sau la Halloween. Pregăteşte mai mulţi ca el. Îi poţi stivui şi unul peste altul. Vor fi perfecţi pentru a încerca să nimeriţi gurile lor cu boabe de fasole sau orice obiect mic (maşinuţe de jucărie, mingiuţe).

Vezi şi: Povestea dovleacului de Halloween

image

Familia de dovleci

Alegeţi dovleci de diferite mărimi care să reprezinte pe fiecare din familia voastră. Fiecare va putea să-şi sculpteze propriul dovleac. La final, puteţi aşeza în interiorul lor flori la ghiveci, eventual flori suculente.

image

Monstrul

Cauţi un model înfricoşător? Alege un aspect de monstru. Foloseşte un dovleac cu coaja deschisă la culoare, să pară palid. Gura i-o poţi face dintr-un fermoar pe care îl lipeşti pe coaja dovleacului.

Citeşte şi: Cum să îţi faci singură decoraţiuni de Halloween

În zona pe care o desfaci, sculptează gura să pară întredeschisă. Va mai fi nevoie doar să-i sculptezi o cicatrice. Ochii îi poţi face din măsline pe care le fixezi cu scobitori în ovalurile sau cerurile sculptate în coaja dovleacului.

image

Zâmbitorii

Simple şi distractive, modelele zâmbitoare sunt potrivite şi pentru copiii ceva mai mici care se sperie uşor la vederea unor chipuri cu colţi. Alege dovleci de dimensiuni diferite pe care le poţi aşeza unele peste altele.

image

Mâncăciosul

Un exemplu de sculptură în dovleac este cel care presupune modelarea unor dinţii între care să potriveşti un măr sau un dovleac mic pe care desenezi o faţă tristă.

Extrapont

Un alt model preferat de copiii mici este cel de animale, în special de pisici. Încearcă să-l sculptezi şi tu împreună cu el.

FOTO: Shutterstock, Pixabay

image


Recente

bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg
Laptele cu mirodenii regleaza glicemia si digestia  Sursa foto shutterstock 1843827337 jpg
pesticide jpg
Piept de pui cu spanac  Sursa foto shutterstock 1880367337 jpg
Dexcom ONE Romania jpg
clickpentgrufemei ro jpg
Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg