Desertul sfârşitului de toamnă. Chec cu dovleac, stafide şi nuci

Toamna nu se poate termina fără să încerci această rețetă uimitor de delicioasă și foarte simplă de chec cu dovleac!

image

Dacă te-ai săturat de obișnuitul chec cu banane sau dacă vrei un desert sănătos, incredibil de delicios chiar și a doua zi, nu mai căuta! Acest chec cu dovleac , scorţişoară, nuci şi stafide nu poate fi făcut doar o dacă. Se va termina atât de repede, încât va fi nevoie să repeţi reţeta. Poţi încerca şi variante cu fulgi de ciocolată, cu diverse fructe uscate sau confiate, alune, alune de pădure, fistic, seminţe de dovleac sau de floarea-soarelui.

Ingrediente

200 g dovleac copt

3 ouă

150 g zahăr

75 ml ulei

100 ml lapte

200 g făină

1 plic praf de copt

1 praf de sare

1 linguriţă scorţişoară

¼ cană nuci

¼ cană stafide

miere

Te-ar mai putea interesa: Ruladă cu dovleac şi cremă de brânză

Mod de preparare

Tai dovleacul, îl cureţi de seminţe şi fibre, apoi îl coci. Separi miezul de coajă şi-l pui la scurs, dacă este nevoie sau numai la răcit.

Mixezi ouăle cu zahărul şi uleiul, apoi adaugi dovleacul şi laptele. Combini făina cernută cu praful de copt, sarea, scorţişoara, stafidele şi nucile tocate grosier, păstrând o mână pentru decor. Le înglobezi şi pe ele în compoziţia de dovleac.

Vezi şi: Cheesecake cu dovleac şi cacao

Torni aluatul într-o tavă tapetată pe care o introduci în cuptorul preîncălzit până când se rumeneşte frumos.

Feliezi numai după răcirea completă şi ornezi cu miez de nuci şi miere.

FOTO: Shutterstock