Frigărui de pui în stil japonez, cu sos teriyaki
Acest uimitor pui la grătar, cu sos teriyaki dulce şi savuros este absolut delicios. Este vremea grătarelor, aşa că profită şi prepară aceste frigărui rapide!
Dacă nu ai curte în care să ţii un grătar în aer liber, pregăteşte aceste frigărui de pui pe o plită în tigaia ta preferată. Ocazional, poţi merge la un grătar într-un parc sau pe malul unui lac, pentru a da o petrecere cu frigărui alături de prieteni sau de familie. Aroma de afumat pe care o dă grătarul cărnii este extraordinară!
Cum se prepară sosul teriyaki?
Rețeta de sos teriyaki este ușoară și rapidă. Cel autentic necesită două ingrediente importante numite mirin și sake. Aceste două sunt ingrediente japoneze populare folosite pentru a face sosul teriyaki. Ajută la obținerea adevăratei arome umami. Sosul Teriyaki are în principal doar trei ingrediente: sos de soia, mirin și sake. Poți adăuga și alte ingrediente precum mierea sau zahărul brun, usturoiul, ghimbirul.
Ingrediente pentru patru porţii
30 g amidon
200 ml apă
60 g zahăr brun
60 ml sos de soia, puțin sărat
2 căței de usturoi
10 ml oțet de orez
20 g miere
5 g ghimbir proaspăt, ras
1 kg piept de pui dezosat
susan
Te-ar mai putea interesa: Dor De Grecia şi vacanţă? Savurează la tine acasă un souvlaki de pui cu sos tzatziki
Mod de preparare
Combini amidonul cu apa într-un bol. Pui într-o tigaie sosul de soia, zahărul, oțetul, cățeii de usturoi zdrobiți, mierea, ghimbirul și apa. Așezi pe foc mic și amesteci constant, până când sosul se îngroașă și capătă o nuanță caramel închis.
Lași sosul la răcit, apoi îl dai la rece jumătate de oră.
Tai pieptul de pui cubulețe, pe care le înfigi pe bețe de frigărui. Ungi carnea cu sosul teriyaki și o lași la marinat jumătate de oră.
Vezi şi: Frigărui cu somon şi lămâie
Așezi frigăruile pe grătar și rumenești carnea aproximativ jumătate de oră, având grijă s-o întorci la fiecare trei-patru minute.
O servești cu sosul teriyaki rămas și presărată cu semințele de susan.
FOTO: Shuttrestock