Fructe de mare ca-n vacanţă: paste cu sos de roșii și calamari

29 august 2025   Rețete

Pastele şi fructele de mare se numără printre favoritele tale? Preparatul pe care ţi-l prezentăm în cele ce urmează le îmbină pe amândouă, iar sosul de roşii aduce un plus de savoare calamarilor şi pastelor linguini.

Ingrediente pentru două porţii

2 căței de usturoi

30 ml ulei

200 g calamari

400 g roșii pasate

chilli

200 g paste linguini

sare

piper

5-6 roșii cherry

50 ml vin alb

Te-ar mai putea interesa: Reţetă rapidă şi hrănitoare. Supă de roșii cu fructe de mare

Mod de preparare

Încingi uleiul și călești cățeii de usturoi 30 de secunde, apoi adaugi vinul, calamarii și chilli, după gust. Când începe să fiarbă compoziția, adaugi roșiile și mai lași la fiert alte patru minute, până se îngroașă sosul.

Asezonezi cu sare și piper, după gust, adaugi roșiile cherry, tăiate jumătăți, mai lași la fiert unu-două minute, apoi dai deoparte.

Vezi şi: Paella cu legume şi fructe de mare

Fierbi pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, le scurgi, dar păstrezi patru-cinci linguri din apa în care au fiert. Adaugi peste acestea sosul de roșii și fructe de mare, apa păstrată și omogenizezi.

FOTO: Shuttertock

Mai multe