Fructe de mare ca-n vacanţă: paste cu sos de roșii și calamari
Pastele şi fructele de mare se numără printre favoritele tale? Preparatul pe care ţi-l prezentăm în cele ce urmează le îmbină pe amândouă, iar sosul de roşii aduce un plus de savoare calamarilor şi pastelor linguini.
Ingrediente pentru două porţii
2 căței de usturoi
30 ml ulei
200 g calamari
400 g roșii pasate
chilli
200 g paste linguini
sare
piper
5-6 roșii cherry
50 ml vin alb
Te-ar mai putea interesa: Reţetă rapidă şi hrănitoare. Supă de roșii cu fructe de mare
Mod de preparare
Încingi uleiul și călești cățeii de usturoi 30 de secunde, apoi adaugi vinul, calamarii și chilli, după gust. Când începe să fiarbă compoziția, adaugi roșiile și mai lași la fiert alte patru minute, până se îngroașă sosul.
Asezonezi cu sare și piper, după gust, adaugi roșiile cherry, tăiate jumătăți, mai lași la fiert unu-două minute, apoi dai deoparte.
Vezi şi: Paella cu legume şi fructe de mare
Fierbi pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, le scurgi, dar păstrezi patru-cinci linguri din apa în care au fiert. Adaugi peste acestea sosul de roșii și fructe de mare, apa păstrată și omogenizezi.
FOTO: Shuttertock