Reţeta zilei. Paella cu legume şi fructe de mare

Când vine vorba de mâncăruri spaniole, un fel de mâncare care nu poate fi ignorat este paella, un preparat spaniol. Aroma tentantă a fructelor de mare, orezul care absoarbe esenţa bulionului și varietatea colorată a ingredientelor fac din acest fel unul savuros.

image

Paella este o delicatesă făcută în întregime din ingrediente simple şi proaspete. Savoarea unui paella reuşite constă în prospețimea ei. Reţeta constă în orez, legume și fructe de mare. Toate aceste ingrediente au o mare valoare nutritivă. O astfel de paella este bogată în vitamine și minerale esențiale necesare sănătății. Fructele de mare îţi aduc un plus de vitamina A, Omega-3, acizi grași, seleniu și fier.

Ingrediente pentru două porţii

200 g scoici 

150 g creveți 

150 g orez paella 

1 file de pește 

1 ceapă 

50 g mazăre 

1 ardei 

30 ml ulei 

1 lămâie 

100 ml vin alb 

sare 

piper 

5 g curcuma 

Vezi şi: Frigărui de creveți, cu usturoi şi lămâie

Mod de preparare

Încingi uleiul într-o tigaie și călești ceapa tocată până devine sticloasă. Adaugi orezul, spălat în prealabil, ardeiul tocat și 200 ml apă, în care ai dizolvat curcuma. Amesteci ușor, apoi ții până se absoarbe apa.

Torni alte 200 ml apă caldă, amesteci și lași până se absoarbe apa din nou. Adaugi apoi 300 ml apă caldă, scoicile spălate, ardeiul tocat, mazărea și vinul.  

Te-ar mai putea interesa: Aşa îşi încep ziua spaniolii! Cum să faci, pas cu pas, gogoși spaniole, cu scorţişoară

Acoperi și lași să fiarbă la foc mic, zece minute, apoi adaugi creveții, peștele tăiat bucăți și condimentezi cu sare și piper, după gust. Servești paella cu bucăți de lămâie.  

FOTO: Shutterstock