Fursecuri cu caramel sărat și nuci pecan. Îţi trebuie doar 6 ingrediente de bază
Cele mai simple fursecuri le poți savura alături de prieteni, la o cafea. Ai nevoie de numai șase ingrediente principale și de aproximativ o oră pentru a le servi celor pe care dorești să-i răsfeți.
Ingrediente
3 ouă
120 g unt
150 g zahăr tos
200 g făină
Pentru caramelul sărat:
100 g unt
200 g zahăr
2 linguri apă
100 ml smântână pentru frişcă
½ linguriţă sare
50 g nuci pecan, pentru ornat
Mod de preparare
Separi gălbenuşurile de albuşuri. Freci untul spumă, apoi adaugi gălbenuşurile pe rând. Înglobezi zahărul şi continui să amesteci până când compoziţia devine cremoasă. Adaugi făina şi omogenizezi. Baţi albuşurile spumă şi le încorporezi cu mişcări uşoare, de jos în sus.
Vezi și: Ştrudel cu nuci aşa cum n-ai mai gustat până acum
Tapetezi o tavă dreptunghiulară. Transferi aluatul într-un poş şi formezi fursecuri rotunde pe hârtia de copt, la distanţă unele de altele. Introduci tava în cuptorul preîncălzit şi coci fursecurile aproximativ 30 de minute.
Te-ar mai putea interesa: Napolitane cu caramel şi nuci
Separat, pui pe foc mediu zahărul cu apa până se dizolvă zahărul şi capătă o culoare aurie. Stingi focul, adaugi untul la temperatura camerei şi amesteci până când se topeşte. Torni smântâna şi sarea, apoi readuci compoziţia pe foc mediu şi amesteci până la îngroşarea acesteia. Laşi caramelul la răcit circa un sfert de oră înainte de a orna fursecurile cu acesta şi cu nuci pecan.
FOTO: Shutterstock