Fursecuri cu caramel sărat și nuci pecan. Îţi trebuie doar 6 ingrediente de bază

24 octombrie 2025   Rețete

Cele mai simple fursecuri le poți savura alături de prieteni, la o cafea. Ai nevoie de numai șase ingrediente principale și de aproximativ o oră pentru a le servi celor pe care dorești să-i răsfeți.     

Ingrediente

3 ouă

120 g unt

150 g zahăr tos

200 g făină

Pentru caramelul sărat:

100 g unt

200 g zahăr

2 linguri apă

100 ml smântână pentru frişcă

½ linguriţă sare

50 g nuci pecan, pentru ornat

Mod de preparare

Separi gălbenuşurile de albuşuri. Freci untul spumă, apoi adaugi gălbenuşurile pe rând. Înglobezi zahărul şi continui să amesteci până când compoziţia devine cremoasă. Adaugi făina şi omogenizezi. Baţi albuşurile spumă şi le încorporezi cu mişcări uşoare, de jos în sus.

Vezi și: Ştrudel cu nuci aşa cum n-ai mai gustat până acum

Tapetezi o tavă dreptunghiulară. Transferi aluatul într-un poş şi formezi fursecuri rotunde pe hârtia de copt, la distanţă unele de altele. Introduci tava în cuptorul preîncălzit şi coci fursecurile aproximativ 30 de minute.

Te-ar mai putea interesa: Napolitane cu caramel şi nuci

Separat, pui pe foc mediu zahărul cu apa până se dizolvă zahărul şi capătă o culoare aurie. Stingi focul, adaugi untul la temperatura camerei şi amesteci până când se topeşte. Torni smântâna şi sarea, apoi readuci compoziţia pe foc mediu şi amesteci până la îngroşarea acesteia. Laşi caramelul la răcit circa un sfert de oră înainte de a orna fursecurile cu acesta şi cu nuci pecan.

FOTO: Shutterstock

Mai multe