Desertul zilei. Tartă cu nuci pecan şi caramel
Această tartă cu nuci pecan şi caramel este uşor de preparat de la zero şi are un gust incredibil! Trebuie s-o încerci!

Pregăteşte mai des preparate dulci cu nuci pecan! Studiile recente au arătat că acestea pot reduce nivelul de colesterol. Conţin mai mult de douăzeci de minerale şi vitamine de bază. Include-le în alimentaţia zilnică sau de două-trei ori pe săptămână. Fiind bogate în magneziu, un mineral cu puternic efect antiinflamator pe care organismul nu îl produce în mod natural, nucile pecan ajutăla reglarea digestiei, susţine sistemul nervos central şi dezvoltarea muşchilor. Ai o mulţime de motive să prepari această tartă cu nuci pecan şi caramel!
Ingrediente pentru opt porţii
300 g făină
150 g unt
2 ouă
125 g zahăr
1 vârf de cuţit sare
Pentru umplutură:
200 g zahăr brun
2 linguri apă
100 g unt
100 g smântână dulce
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 vârf de cuţit scorţişoară
½ linguriţă sare
150 g nuci pecan
Mod de preparare
Amesteci făina cernută cu ouăle, untul, sarea şi zahărul. Frămânţi până obţii un aluat elastic pe care îl dai două ore la rece, învelit în folie alimentară.
Te-ar mai putea interesa: Tartă cu pere şi nuci, perfectă pentru cei ce evită fructele
Întinzi aluatul într-o foaie rotundă pe care o aşezi într-o formă de tartă, tapetată. Înţepi aluatul din loc în cu o furculiţă, apoi îl dai la copt 20 de minute.
Pentru umplutură, pui pe foc mediu zahărul cu apa până când zahărul se dizolvă şi capătă o culoare aurie. Dai deoparte şi înglobezi, pe rând, untul, smântâna, esenţa de vanilie şi sarea. Aşezi compoziţia pe foc mediu şi amesteci până se îngroaşă.
Vezi și: Tartă cu lămâie și lapte condensat. Un deliciu pentru mic-dejun sau gustări
După răcire, transferi compoziţia peste blat şi o acoperi cu nuci pecan. Ţii tarta la frigider trei ore sau peste noapte.
FOTO: Shutterstock