Prăjitură ungară cu nuci şi ciocolată. Nimeni nu se poate opri la o porţie!
Una dintre prăjiturile copilăriei, această prăjitură cu nuci cucereşte pe oricine. Trebuie să încerci reţeta măcar o dată! Îţi arătăm exact cum să procedezi pentru a răsfăţa papilele gustative ale celor dragi ţie cu acest desert deosebit!

Ingrediente
500 g făină
250 g unt
25 g drojdie proaspătă
1 ou
2 gălbenuşuri
1 lingură zahăr
100 ml lapte
coaja de la ½ lămâie
1 vârf de cuţit sare
150 g nuci măcinate
50 g zahăr pudră
400 g gem de caise
Pentru glazură:
100 g unt
4 linguri cacao
4 linguri zahăr
4 linguri apă
Te-armai putea interesa: Napolitane cu caramel şi nuci. Sunt gata în 30 de minute
Mod de preparare
Încălzeşti puţin laptele și-l amesteci cu o lingură de zahăr și drojdia. Separat, amesteci făina și untul. Înglobezi oul, gălbenușurile, amestecul de drojdie, sare și coajă de lămâie. Frămânți bine şi, dacă este necesar, mai pui puţină făină. Împarţi aluatul în patru, acoperi și laşi să se odihnească 30 de minute.
Vezi şi: Tartă cu nuci şi caramel
Întinzi o parte din aluat într-o foaie de mărimea tăvii de copt. O transferi în tava tapetată. Amesteci nucile măcinate cu zahărul pudră. Întinzi o treime din gemul de caise pe primul strat de aluat şi presari o treime din amestecul de nuci. Procedezi asemănător cu celelalte bucăţi de aluat, cu restul de gem şi de nuci, având grijă ca toate să fie acoperit, la final, cu a patra foaie de aluat. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, 30 de minute sau până când aluatul devine maroniu deschis.
Topeşti untul, adaugi cacaua, zahărul și apa. Menţii pe foc mic și amesteci până când zahărul se topește și amestecul se îngroașă. Acoperi prăjitura răcită cu glazura. Introduci tava în frigider şi o porţionezi după întărirea glazurii.
FOTO: Shutterstock

































