Fursecuri cu ciocolată şi cocos, deliciul pe care nu-l poți refuza
Combinația ciocolată cu nucă de cocos este mereu câștigătoare, iar aceste fursecuri au toate șansele să fie apreciate de toți cei care le vor gusta. Le poți prepara în propria bucătărie, cu un efort destul de mic și ingrediente pe care le ai deja la îndemână.
Ingrediente
200 g zahăr
100 g unt
1 ou
1 linguriţă esenţă de vanilie
½ linguriţă bicarbonat de sodiu
1 lingură zeamă de lămâie
150 g făină
1 vârf cuţit sare
50 g ciocolată albă
50 g fulgi ciocolată cu lapte
2 linguri fulgi de nucă de cocos
Vezi și: Prăjitură cu nucă de cocos, fără coacere. Vezi cât de uşor poţi s-o prepari!
Mod de preparare
Freci zahărul cu untul. Adaugi oul bătut, sarea, bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie, esenţa de vanilie, făina şi omogenizezi.
Încorporezi fulgii de ciocolată şi pe cei de nucă de cocos. Din aluatul obţinut, cu ajutorul unei linguri, formezi grămăjoare câte încap într-o tavă tapetată, la distanţă unele de altele.
Te-ar mai putea interesa: Fursecuri cu cafea. Ce tip de cafea este mai potrivit?
Introduci tava în cuptorul preîncălzit şi laşi fursecurile la copt circa 20 de minute. Procedezi asemănător cu aluatul rămas necopt.
FOTO: Shutterstock