Biscuiţi cu cocos şi cremă de caramel. Nu-ţi poţi refuza acest deliciu culinar!
Gustările de peste zi şi discuţiile la o cafea vor fi cu totul diferite cu aceşti biscuiţi cu cocos şi cremă de caramel alături! Celor dragi şi ţie vă va fi imposibil să vă opriţi la unul-doi biscuiţi!

Ingrediente pentru două tăvi
500 g de făină
260 g zahăr
240 g unt
6 gălbenuşuri
1 lingură fulgi nucă de cocos
Pentru crema de caramel:
1 l lapte cald
4 gălbenuşuri
100 g zahăr pudră
1 plic zahăr vanilat
100 g zahăr tos
50 ml apă caldă
fulgi de nucă de cocos, pentru ornat
Te-ar mai putea interesa: Bomboane cu biscuiţi şi fulgi de nucă de cocos
Mod de preparare
Amesteci făina cu zahărul. Adaugi untul, fulgii de nucă de cocos și gălbenușurile, apoi frămânți. Înfăşori aluatul în folie alimentară şi-l introduci în frigider.
După o jumătate de oră, presari făină pe masa de lucru, întinzi aluatul în foaie potrivit de groasă şi tai biscuţii cu ajutorul unei forme rotunde sau a unui pahar. Îi aşezi într-o tavă tapetată pe care o introduci în cuptorul preîncălzit, circa zece minute. Procedezi la fel cu restul de biscuiţi.
Pentru cremă, caramelizezi zahărul, apoi torni apa caldă şi laşi la fiert la foc mic până la dizolvarea caramelului. Amesteci laptele cald cu zahărul vanilat, apoi încorporezi în el caramelul.
Vezi şi: Prăjitură cu nucă de cocos, fără coacere. Vezi cât de uşor poţi s-o prepari!
Separat, baţi gălbenuşurile cu zahărul pudră. Peste ele, se pune compoziţia cu caramel. Amesteci şi pui totul pe foc mic până se îngroaşă, fără a lăsa să fiarbă. Uneşti biscuiţii cu această cremă şi treci marginile fiecărui sendviş de biscuiţi prin fulgi de nucă de cocos.
FOTO: Shutterstock