Prăjitură cu nucă de cocos, fără coacere. Vezi cât de uşor poţi s-o prepari!
Deserturile fără coacere cuceresc pe oricine, pentru că sunt şi cele care au o rată mare de succes. Îţi arătăm cum să pregăteşti o prăjitură cu nucă de cocos fără coacere.

Nuca de cocos, ingredientul-vedetă al acestei prăjituri fără coacere are un profil nutriţional extraordinar. Pulpa, apa şi laptele conţin vitaminele C, E, B1, B3, B5, B6, dar şi minerale (fier, calciu, seleniu, magneziu şi fosfor). Numeroşii antioxidanţi din compoziţie contribuie la ameliorarea afecţiunilor cardiovasculare, digestive, hormonale. Mai mult, acidul lauric, un acid gras unic, prezent în special în uleiul de cocos, neutralizează diverşi patogeni: bacterii,virusuri, fungi. Este eficient în special împotriva stafilococilor şi a fungului Candida alibicans (responsabil de dezvoltarea candidozelor genitale, orale, ale pielii, apariţia problemelor digestive grave).
Ingrediente
1 pachet biscuiţi simpli
2 linguri zahăr pudră
2 linguri cacao
1/4 cană lapte
1 lingură unt
Pentru umplutură:
3/4 cană fulgi de nucă de cocos
2 linguri zahăr pudră
esență de vanilie, după gust
2 linguri unt, topit
Pentru glazură:
150 g ciocolată cu lapte
50 g unt
fulgi de nucă de cocos, pentru decor
Te-ar mai putea interesa: Bomboane cu biscuiţi şi fulgi de nucă de cocos
Mod de preparare
Macini biscuiții, apoi adaugi cacaua şi zahărul pudră. După omogenizare, încorporezi laptele. Întinzi compoziţia într-o tavă dreptunghiulară, pe o folie alimentară unsă cu unt şi presărată cu fulgi de nucă de cocos.
Pentru umplutură, amesteci fulgii de nucă de cocos cu untul, zahărul pudră și esența de vanilie. Întinzi acest amestec peste cel de biscuiți. La final, acoperi tava cu folie alimentară şi o dai la frigider o oră.
Vezi şi: Tort de lămâie şi nucă de cocos
Pentru glazură, topeşti ciocolata ruptă în bucăţi şi untul, pe foc mic. O întinzi peste prăjitura pe care o mai ţii la frigider minimum trei ore înainte s-o porţionezi. O ornezi cu fulgi de nucă de cocos.
FOTO: Shutterstock