Gogoşi glazurate, în formă de inimă, perfecte pentru micul-dejun
Pufoase şi îmbietoare, gogoșile
în formă de inimă sunt modul perfect de a spune oricui că îl iubești de la micul-dejun.
Nu ai nevoie de o Zi a Îndrăgostiților neapărat pentru a-i răsfăță pe cei pe care îi iubim. Este ușor să-ţi demonstrezi dragostea pe tot parcursul zilei, începând cu micul-dejun. N-o să-ţi vină să crezi cât de ușor sunt de făcut! Această rețetă nu numai că are ingrediente de bază din cămară și ingrediente pe care le ai la îndemână, dar este perfectă pentru a-i lăsa pe copii să ajute. Cât de amuzant este pentru ei să ajungă să-şi surprindă mama sau tata cu un mic dejun minunat făcut cu mâinile lor mici.
Ingredintele de care ai nevoie
20 g drojdie proaspătă
200 ml lapte
500 g făină
2 linguri zahăr
4 gălbenușuri
50 g unt
1 praf de sare
coaja rasă de la o lămâie
1 plic zahăr vanilat
ulei, pentru prăjit
1 tabletă ciocolată lapte
decoraţiuni în formă de inimă
Te-ar mai putea interesa: Cuşma lui Goguţă. Cum se prepară cel mai delicios desert pe bază de clătite cu vişine
Cum să prepari gogoşi cu ciocolată albă
Dizolvi drojdia în trei linguri de lapte cald, două linguri de făină și una de zahăr. După un sfert de oră, le amesteci cu restul de făină.
Înglobezi laptele și zahărul care au rămas, gălbenușurile, untul topit, sarea, coaja de lămâie. Frămânți până nu se mai lipește de degete şi laşi aluatul la loc cald, acoperit, o jumătate de oră.
Vezi şi: Gogoşi cu cartofi violeţi. Dă-le o şansă!
Întinzi o foaie și decupezi gogoșile în formă de inimă. Le mai ții la crescut un sfert de oră.
Le prăjești în ulei încins şi le scoți pe hârtie absorbantă. Topeşti pe baie de aburi ciocolata albă. Serveşti gogoşile ornate cu ciocolată şi decoraţiuni din zahăr.
FOTO: Shutterstock