Gogoşi glazurate, în formă de inimă, perfecte pentru micul-dejun

10 februarie 2023   Rețete

Pufoase şi îmbietoare, gogoșile în formă de inimă sunt modul perfect de a spune oricui că îl iubești de la micul-dejun.

Nu ai nevoie de o Zi a Îndrăgostiților neapărat pentru a-i răsfăță pe cei pe care îi iubim. Este ușor să-ţi demonstrezi dragostea pe tot parcursul zilei, începând cu micul-dejun. N-o să-ţi vină să crezi cât de ușor sunt de făcut! Această rețetă nu numai că are ingrediente de bază din cămară și ingrediente pe care le ai la îndemână, dar este perfectă pentru a-i lăsa pe copii să ajute. Cât de amuzant este pentru ei să ajungă să-şi surprindă mama sau tata cu un mic dejun minunat făcut cu mâinile lor mici. 

Ingredintele de care ai nevoie 

20 g drojdie proaspătă 

200 ml lapte 

500 g făină 

2 linguri zahăr 

4 gălbenușuri 

50 g unt 

1 praf de sare 

coaja rasă de la o lămâie 

1 plic zahăr vanilat 

ulei, pentru prăjit 

1 tabletă ciocolată lapte 

decoraţiuni în formă de inimă 

Te-ar mai putea interesa: Cuşma lui Goguţă. Cum se prepară cel mai delicios desert pe bază de clătite cu vişine

Cum să prepari gogoşi cu ciocolată albă

Dizolvi drojdia în trei linguri de lapte cald, două linguri de făină și una de zahăr. După un sfert de oră, le amesteci cu restul de făină.

Înglobezi laptele și zahărul care au rămas, gălbenușurile, untul topit, sarea, coaja de lămâie. Frămânți până nu se mai lipește de degete şi laşi aluatul la loc cald, acoperit, o jumătate de oră.

Vezi şi: Gogoşi cu cartofi violeţi. Dă-le o şansă!

Întinzi o foaie și decupezi gogoșile în formă de inimă. Le mai ții la crescut un sfert de oră.

Le prăjești în ulei încins şi le scoți pe hârtie absorbantă. Topeşti pe baie de aburi ciocolata albă. Serveşti gogoşile ornate cu ciocolată şi decoraţiuni din zahăr. 

FOTO: Shutterstock

Mai multe