Gogoşele spaniole. Cum să faci cele mai bune churros
Aceasta este cea mai simplă și mai bună rețetă de gogoşi spaniole sau mexicane numite şi churros. Sunt perfecte servite cu zahăr pudră şi scorţişoară sau cu ciocolată topită.
Crocante la exterior şi pufoase în interior, gogoşile spaniole, churros, sunt uimitor de ușor de făcut în casă. Poţi face din ele desertul rapid al oricărei petreceri de familie.
În mod tradițional, churros reprezintă o gustare stradală, pe care o găseşti şi în unele parcuri de distracţie. Se servesc simple sau cu un sos dulce, de obicei din ciocolată.
Cum să reîncălzeşti churros
Gogoşile în stil spaniol sunt delicioase atâta timp cât sunt proaspăt făcute. Rămân calde și crocante aproximativ 20 de minute după ce ies din ulei. După o jumătate de oră, încep să se înmoaie. Chiar dacă sunt bune şi reci sau moi, cu siguranță merită să le reîncălzeşti în cuptor pentru a redeveni crocante. Ideal ar fi să le pudrezi cu zahăr numai pe cele pe care le serveşti, pentru că, după reîncălzire, gogoşile date cu zahăr pudră nu vor fi la fel de crocante.
Ce ingredinte îţi sunt necesare pentru a face gogoşi churros
250 ml apă
200 g făină
2 linguri zahăr
1 vârf de cuţit sare
2 ouă
50 g unt
ulei, pentru prăjit
zahăr pudră, pentru decor
Te-ar mai putea interesa: Cele mai bune gogoşi cu ciocolată albă şi neagră
Aşa le preparari rapid!
Aşezi pe foc apa în care pui untul topit, sarea şi zahărul. După câteva clocote, adaugi făina şi amesteci rapid, pentru a preveni formarea cocoloaşelor.
Odată ce amestecul s-a răcorit, încorporezi ouăle, unul câte unul. Transferi compoziţia într-un poş.
Vezi şi: Gogoşele pufoase cu gutui, pentru cei mici şi cei mari
Încingi uleiul şi formezi cerculeţele de aluat pe care le rumeneşti pe ambele părţi. Le scoţi pe hârtie absorbantă. La final, le pudrezi cu zahăr.
FOTO: Shutterstock