Gogoşi cu vin, în stil italian

Un desert popular în Italia în toiul iernii, gogoșile cu vin se pot face atât la cuptor, cât şi prin prăjire.

image

Reţeta pentru aceste gogoși „s-a născut‟ în castelele romane de lângă Roma. Sunt probabil unele dintre cele mai cunoscute dulciuri rustice din Lazio. De obicei, se consumă cu vin.  Se pune vin şi în compoziţia gogoşilor, dar alcoolul se evaporă în timpul coacerii. Prin urmare, sunt adesea oferite şi copiilor în Italia, înmuiate în lapte.

Ingredinte de ajuns pentru 40 de bucăţi

500 g făină 

250 ml apă 

100 g unt 

1 vârf de cuţit sare 

30 g drojdie 

80 g zahăr

coajă de lămâie bio 

100 ml vin alb sau roşu

ulei, pentru prăjit 

zahăr pudră, pentru decor 

Te-ar mai putea interesa: Cele mai pufoase gogoşi cu dulceaţă de zmeură

Cum să le prepari pas cu pas

1. Combini drojdia cu 2 linguri de apă călduţă, iar, după câteva minute, adaugi 2 linguri de făină şi apă. Laşi aluatul 15 minute la loc cald.

2. Încorporezi restul de apă, vinul alb, zahărul, jumătate din untul topit, sarea şi coaja de lămâie. Adaugi la final făina, untul rămas şi frămânţi până se desprinde pe de mâini.

3. Laşi la crescut 20 de minute, după aceea întinzi aluatul într-o foaie din care decupezi gogoşile cu un inel în formă de inimă.

Vezi şi: Gogoşi cu cartofi violeţi. Dă-le o şansă!

4. Le prăjeşti în ulei câte 2-3 minute pe fiecare parte. Le scoţi pe hârtie absorbantă şi le pudrezi cu zahăr.

FOTO: Shutterstock