Idee de prânz sănătos: paste cu legume. Vezi de ce să le incluzi în dieta de slăbit!
Preparatele clasice cu paste nu te mai mulţumesc sau vrei să oferi ceva diferit familiei tale la masa de prânz sau la cină? Încearcă şi această reţetă de paste cu vinete şi roşii! Te va surprinde plăcut!
Aceste paste cu legume sunt perfecte pentru cei care mănâncă vinete mai rar sau care ţin post. Eşti la regim şi eviţi pastele? Le poţi include şi tu în meniu! Un studiu științific a atras atenţia că pastele consumate reîncălzite ar îngrăşa mai puțin decât acelea proaspăt gătite. O cercetare, realizată de o echipă de oameni de ştiinţă britanici condusă de Denise Robertson, nutriționist senior la Universitatea din Surrey, a măsurat nivelul zahărului din sânge după consumarea unui castron de paste timp de trei zile. Nivelurile de zahăr din sânge ale participanților au fost măsurate la fiecare un sfert de oră timp de provocat cea mare creștere a nivelului de zahăr din sânge. Pastele răcite au produs o creștere puțin mai mică.
Cercetătorii au obsevat că amidonul prezent în paste se descompune atunci când aceste alimente sunt gătite în apă. Când sunt răcite, însă, structura se reorganizează, iar amidonul devine rezistent şi nu mai este ușor descompus la nivel intestinal. Amidonul se comportă ca fibrele. Aşadar, ai multe motive să pui în practică această reţetă!
Ingrediente pentru două porţii
1 vânătă
2 căței de usturoi
busuioc
chilli
300 g roșii mai mici
160 g paste
30 g parmezan
20 ml ulei de măsline
30 ml ulei de floarea-soarelui
Te-ar mai putea interesa: Salată libaneză de vinete. Cum să prepari delicioasa baba ganoush?
Mod de preparare
Tai vânăta cubulețe, o sărezi și o lași 20 de minute să iasă amăreala, apoi o ștergi cu prosoape de hârtie. Rupi busuiocul și-l amesteci într-un mojar cu usturoiul pisat.
Adaugi chilli, uleiul de măsline, sare și piper, după gust, și omogenizezi.
Încingi uleiul de floarea-soarelui și călești vinetele șapte-opt minute, până se rumenesc pe toate părțile, apoi adaugi sosul de busuioc, roșiile descojite pasate și lași să fiarbă până se leagă sosul.
Vezi şi: Vinete umplute cu legume şi cuşcuş
Fierbi pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgi și le amesteci cu sosul. Le servești presărate cu parmezan.
FOTO: Shutterstock