Zacuscă de vinete. Secretele acestui preparat de sezon

Ţi se pare complicat să pregăteşti zacusca de vinete şi nu crezi că poţi obţine acel gust ca la mama sau bunica acasă? Îţi oferim o reţetă care ar putea fi exact ceea ce cauţi!

image

Conservele făcute în casă au avantajul de a le putea condimenta după propriul gust. Eşti sigură de ce pui în ele, sunt mai sănătoase şi au alt gust. Dacă nu concepi iarna fără a avea în cămară zacuscă, îţi propunem o reţetă de zacuscă de vinete, cu atât maim ult dacă nu mănânci vinete prea des sub formă de salate sau în alte preparate culinare.

Vinetele sunt considerate o sursă bună de fibre, necesare menţinerii sănătăţii cardiovasculare, conţinând 8% din cantitatea de fibre recomandată zilnic. Acestea ajută la îmbunătăţirea digestiei şi la slăbit. Vinetele îţi acoperă şi o parte din necesarul de vitamin, în special B1, B3, B6, care sunt extrem de importante pentru menţinerea sănătăţii sistemului nervos, dar şi pentru producerea energiei şi echilibrarea hormonală.

Ingrediente pentru şase-opt borcane

4 kg vinete

2 kg ardei

500 g ceapă

1 l sos de roșii

300 ml ulei

sare

piper

frunze de dafin

Vezi și: Zacuscă de dovlecei

Cum să faci zacuscă de vinete

Speli vinetele și ardeii și le coci, apoi le descojești și îndepărtezi cât mai multe dintre semințe. Scurgi legumele, toci vinetele, iar ardeii îi treci prin mașina de tocat.

Încingi uleiul și călești cepele tocate până devin sticloase, apoi adaugi vinetele, ardeii și sosul de roșii.

Te-ar mai putea interesa: Zacuscă de fasole boabe tradiţională - reţeta pe care trebuie să încerce orice gospodină

Condimentezi cu sare, piper, adaugi frunzele de dafin și lași să fiarbă la foc mic, amestecând constant. Este gata când se ridică uleiul la suprafață.

Transferi zacusca în borcane sterlizate, pe care le păstrezi învelite în pături, până se răcesc complet.

FOTO: Shutterstock