Budincă de vinete. Motive să găteşti mai des vinete
Dacă nu găteşti prea des preparate cu vinete, această budincă îţi va schimba preferinţele culinare.

Vinetele sunt legume delicioase, însă cu greu reuşim de fiecare dată să le cumpărăm pe cele potrivite. Cum verifici prospeţimea lor? Trebuie să fii atentă la tulpini. Dacă tulpina îşi schimbă culoarea, de la verde la maro sau roşcat, leguma nu mai este proaspătă.
Ce mai trebuie să ştii despre vinete este că au proprietăţi antioxidante datorită conţinutului acidului cafeic, acidului clorogenic şi nasunină. Nasuina este un puternic antioxidant care s-a demonstrat că luptă împotriva radicalilor liberi. În plus, vinetele menţin sănătatea inimii. Deoarece ajută la micşorarea colesterolului rău, circulaţia sângelui se va îmbunătăţi vizibil. Antioxidanţii au rolul de a preveni stresul oxidativ la nivelul sistemului cardiovascular, reducând riscul apariţiei atacului de cord şi al bolilor de inimă.
Ingrediente pentru trei porţii
2-3 vinete
500 g carne tocată
1 ceapă
2-3 căței de usturoi
500 g roșii tocate
3 roșii cherry
100 g mozzarella
sare
piper
oregano
40 ml ulei
busuioc
Te-ar mai putea interesa: Vinete umplute cu legume şi cuşcuş
Mod de preparare
Tai vinetele felii, le sărezi pe ambele părți, apoi le lași o jumătate de oră să iasă amăreala.
Între timp, cureți ceapa și o călești în ulei până devine sticloasă, apoi adaugi carnea tocată și o fărâmițezi bine. O condimentezi cu sare, piper și oregano, după gust. Acoperi și lași să fiarbă până scade apa lăsată, apoi adaugi cățeii de usturoi pisați, roșiile tocate și mai lași la fiert 10 minute.
Vezi şi: Vinete condimentate. Bonus: cum să le alegi şi să le scoţi amăreala
Tapetezi o tavă. Speli feliile de vinete și le ștergi cu un prosop de hârtie. Așezi alternativ felii de vinete cu carne tocată, deasupra razi mozzarella și pui roșiile cherry tăiate jumătăți. Dai tava la cuptor, la 190 de grade, o jumătate de oră. O servești cu busuioc proaspăt tocat.
FOTO: Shutterstock