Pont pentru o masă rapidă: spaghete cu sos pesto. Bonus: cum să le faci mai dietetice

Dacă ai făcut vreodată paste cu sos pesto și ai constatat că sunt puțin uscate, este posibil să fi fost nevoie să adaugi încă puţin ulei de măsline. Îţi spunem şi cum să le prepari astfel încât să nu fie nevoie de mult ulei!

image

Pentru a obţine paste gustoase, dar fără a fi excesiv de grase, poţi să foloseşti tehnica în care le amesteci cu apa în care s-au gătit. Ce simplu, nu? Acea apă va subţia sosul de pesto, astfel încât să creeze un sos care acoperă bine pastele. Amidonul din apă se emulsionează cu pesto, ceea ce înseamnă pur și simplu că grăsimea din pesto şi amidonul din apă se îngroașă. Este secretul oricărei gospodării italiene şi al restaurantelor cu specific italian din întreaga lume.

Ţi-e teamă că pastele te pot îngrăşa? Află că nu vei avea un risc foarte mare dacă le răceşti şi le reîncălzeşti. Pastele răcite produc o creștere puțin mai mică a glicemiei. Cercetătorii de la Universitatea britanică din Surrey au obsevat că amidonul prezent în paste se descompune atunci când aceste alimente sunt gătite în apă. Când sunt răcite, însă, structura se reorganizează, iar amidonul devine rezistent şi nu mai este ușor descompus la nivel intestinal. Amidonul se comportă ca fibrele. Doctorul în știință și tehnologie Miguel Ángel Lurueña susţine şi el această observaţie, după cum a explicat într-o postare pe pagina sa de Twitter: „Când este gătit, amidonul pe care îl conțin unele alimente se hidratează și gelatinizează. Când se răcește, suferă o retrogradare. Se cristalizează și este mai greu de metabolizat: se comportă ca fibrele”.

Ingrediente pentru două porţii

300 g spaghete

40 g miez de nucă

60 g frunze proaspete de busuioc

75 g parmezan

1 cățel de usturoi

60 ml ulei de măsline

sare

piper

Te-ar mai putea interesa: Gnocchi cu sos de roșii

Mod de preparare

Fierbi pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Prăjești într-o tigaie, fără ulei, miezul de nucă până devine ușor auriu. Ai grijă să amesteci constant pentru a se rumeni uniform.

Pui în blender miezul de nucă, cățelul de usturoi, busuiocul și 50 de grame parmezan.

Vezi și: Paste din dovlecei cu chifteluțe

Pasezi ingredientele, turnând treptat uleiul de măsline. La final, condimentezi cu sare și piper, după gust.

Combini pastele cu sosul pesto și le servești cu parmezanul rămas.

FOTO: Shutterstock



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg