Pont pentru o masă rapidă: spaghete cu sos pesto. Bonus: cum să le faci mai dietetice

Dacă ai făcut vreodată paste cu sos pesto și ai constatat că sunt puțin uscate, este posibil să fi fost nevoie să adaugi încă puţin ulei de măsline. Îţi spunem şi cum să le prepari astfel încât să nu fie nevoie de mult ulei!

image

Pentru a obţine paste gustoase, dar fără a fi excesiv de grase, poţi să foloseşti tehnica în care le amesteci cu apa în care s-au gătit. Ce simplu, nu? Acea apă va subţia sosul de pesto, astfel încât să creeze un sos care acoperă bine pastele. Amidonul din apă se emulsionează cu pesto, ceea ce înseamnă pur și simplu că grăsimea din pesto şi amidonul din apă se îngroașă. Este secretul oricărei gospodării italiene şi al restaurantelor cu specific italian din întreaga lume.

Ţi-e teamă că pastele te pot îngrăşa? Află că nu vei avea un risc foarte mare dacă le răceşti şi le reîncălzeşti. Pastele răcite produc o creștere puțin mai mică a glicemiei. Cercetătorii de la Universitatea britanică din Surrey au obsevat că amidonul prezent în paste se descompune atunci când aceste alimente sunt gătite în apă. Când sunt răcite, însă, structura se reorganizează, iar amidonul devine rezistent şi nu mai este ușor descompus la nivel intestinal. Amidonul se comportă ca fibrele. Doctorul în știință și tehnologie Miguel Ángel Lurueña susţine şi el această observaţie, după cum a explicat într-o postare pe pagina sa de Twitter: „Când este gătit, amidonul pe care îl conțin unele alimente se hidratează și gelatinizează. Când se răcește, suferă o retrogradare. Se cristalizează și este mai greu de metabolizat: se comportă ca fibrele”.

Ingrediente pentru două porţii

300 g spaghete

40 g miez de nucă

60 g frunze proaspete de busuioc

75 g parmezan

1 cățel de usturoi

60 ml ulei de măsline

sare

piper

Te-ar mai putea interesa: Gnocchi cu sos de roșii

Mod de preparare

Fierbi pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Prăjești într-o tigaie, fără ulei, miezul de nucă până devine ușor auriu. Ai grijă să amesteci constant pentru a se rumeni uniform.

Pui în blender miezul de nucă, cățelul de usturoi, busuiocul și 50 de grame parmezan.

Vezi și: Paste din dovlecei cu chifteluțe

Pasezi ingredientele, turnând treptat uleiul de măsline. La final, condimentezi cu sare și piper, după gust.

Combini pastele cu sosul pesto și le servești cu parmezanul rămas.

FOTO: Shutterstock



Recente

Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg
Laptele cu mirodenii regleaza glicemia si digestia  Sursa foto shutterstock 1843827337 jpg
pesticide jpg
Piept de pui cu spanac  Sursa foto shutterstock 1880367337 jpg
Dexcom ONE Romania jpg
clickpentgrufemei ro jpg
Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg