Reţetă de post. Salată de paste, cu fasole verde

Păstrează această reţetă pentru zilele în care vei să ţii post sau în care simţi nevoie de preparate mai simple, fără carne, care să te ajute să slăbeşti sau, pur şi simplu, să-ţi dea o stare de bine.

image

Bogată în vitamine, minerale, fibre şi antioxidanţi, fasolea este şi o sursă excelentă de proteine, care poate înlocui din punct de vedere nutriţional carnea. Aliment complex, se găseşte într-o varietate de mărimi, forme şi gusturi. Împiedică absorbţia zahărului în sânge, fiind cunoscută şi sub denumirea de consumator de zahăr. Fasolea verde previne apariţia osteoporozei şi ajută la absorbţia calciului în oase. Combate astenia şi anemia, consumul ei fiind recomandat şi în perioadele de convalescenţă. Aşadar, ai o mulţime de motive s-o incluzi mai des în meniurile tale, în mâncăruri şi salate precum cea pe care ţi-o propunem mai jos!

Ingrediente pentru două porţii

150 g fasole verde

150 g paste

½ ceapă roșie

4 roșii cherry

busuioc uscat

ulei de măsline

sare

piper

pătrunjel

Te-ar mai putea interesa: Tocăniţă cu fasole verde

Mod de preparare

Tai capetele de la fasolea verde și o tai bucăți, apoi o fierbi un sfert de oră în apă cu sare. Fierbi pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgi.

Încearcă și: Pulpe de pui cu fasole verde

Combini fasolea scursă, cu pastele, roșiile cherry tăiate sferturi și ceapa roșie tăiată solzișori. Adaugi ulei de măsline, busuioc, sare și piper, după gust, și la final, pătrunjel tocat, apoi omogenizezi.

FOTO: Shutterstock