Idee pentru grătar: cotlet de vițel cu sos verde
Du grătarul la un nivel superior cu această rețetă de cotlet de viţel cu sos. Pe lângă aromele deosebite, acest preparat îţi aduce un plus de fier, un mineral esenţial pentru întregul corp.
Fierul este unul dintre cele mai importante minerale din corpul nostru. Fără el, dezvoltarea organismului ar avea probleme și ar putea apărea o mulțime de alte probleme de sănătate. Corpul foloseşte fierul pentru a produce hemoglobină, o proteină din celulele roşii ale sângelui care transportă oxigenul de la plămâni în tot organismul.
Carenţa de fier este o afecțiune comună care afectează aproape două miliarde de oameni din întreaga lume. Cu toate acestea, cu ajutorul medicinii moderne și a unei diete bogate în fier care include o cantitate moderată de carne roșie precum friptura de vită, majoritatea oamenilor își pot menține nivelul de fier sub control.
Chiar dacă anumite legume și fructe de mare conţin fier, fierul din carnea roşie aduce o moleculă de hem de care organismul are nevoie. O singură porţie ar putea acoperi necesarul zilnic de fier. Așadar, încinge grătarul şi prepară un cotlet de viţel după reţeta de mai jos!
Ingrediente necesare pentru patru porţii
Pentru grătar:
1 kg cotlet de vițel cu os
40 ml ulei
2 căței de usturoi
sare
piper
Pentru sosul verde:
4 căței de usturoi
2 cepe verzi
50 g coriandru proaspăt
50 g pătrunjel proaspăt
50 ml oțet din vin alb
oregano
sare
piper
chilli
70 ml ulei de măsline
Vezi și: Frigărui asortate, pe gustul tuturor
Mod de preparare
Pentru grătar, combini uleiul cu cățeii de usturoi pisați, sare și piper, după gust.
Tai carnea bucăți și o ungi cu această marinadă, apoi o lași 30 de minute să se aromeze.
O așezi pe grătarul bine încins și o lași aproximativ opt minute pe o parte, apoi o întorci și o lași până furculița pătrunde cu ușurință în carne.
Te-ar mai putea interesa: Trucuri pentru prepararea cărnii. Nu vei mai greşi niciodată când pregăteşti friptura
Pentru sos, pui în blender cățeii de usturoi, uleiul de măsline, cepele verzi, coriandru, pătrunjel, oțetul și condimentezi cu oregano, sare, piper și chilli, după gust. Pasezi până când capătă consistența unui sos. Servești carnea cu sosul verde.
FOTO: Shutterstock