Trucuri pentru prepararea cărnii. Nu vei mai greşi niciodată când pregăteşti friptura

1 shutterstock 1150539215 jpg jpeg

Chiar dacă nu eşti novice în bucătărie, prepararea cărnii poate fi un lucru intimidant. Sunt atîât de multe sortimente, timpi şi temperaturi, tehnici şi condimente, încât e aproape imposibil să nu te încurci în ele. Iată câteva sfaturi pentru a găti perfect carnea, indiferent de felul ei.

Chiar şi chefii cu experienţă pot da uneori greş atunci când fac preparate din carne. Un minut de neatenţie sau o temperatură greşită pot ruina o bucată de carne foarte scumpă. Şi nimeni nu-şi doreşte acest lucru. Însă sunt câteva trucuri care te vor ajuta, chiar dacă nu ai experienţă.

Carnea pentru friptură, în special cea de vită, trebue lăsată la temperatura camerei 30-60 de minute, înainte de a fi pusă pe grătar. Carnea se va relaxa, temperatura va fi constantă şi se va pătrunde mult mai repede.

Lasă carnea de vită pe grătar mai puţin, apoi transfer-o într-un vas acoperit pentru câteva minute. Ea va continua să se gătească la căldura reziduală. Altfel, rişti să fie prea uscată.

Nu înţepa friptura în timpul procesului de frigere sau prăjire. Astfel, ea îşi va pierde sucurile naturale, iar urmarea va fi o bucată de carne uscată şi fadă.

Marinează carnea (de orice fel) îainte de a o pregăti la grătar sau cuptor. Acest procedeu face deja jumătate din treabă, iar carnea nu numai că va fi mult mai gustoasă şi fragedă, ci se va găti mai repede.

Încinge foarte bine grătarul sau tigaia înainte de a pune carnea. De asemenea, nu te grăbi s-o întorci. Dacă procedezi aşa, nu te vei mai lovi niciodată de problema fripturii care se lipeşte de tigaie.

Dacă nu ai un termometru, nu te feri să foloseşti degetele. Presează uşor bucata de carne: dacă e tare, aproape rigidă, înseamnă că e bine făcută, dacă e elastică - ai o friptură făcut mediu sau în sânge.

Dacă bucăţile de carne nu se rumenesc, ai aglomerat prea multe într-o tigaie. Trebuoe să laşi laşi suficient spaţiu cărnii, pentru a putea fi gătită corect.

FOTO Shutterstock



Recente

Orez arabesc  Sursa foto shutterstock 417836704 jpg
shutterstock 404179420 jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 2179100211 jpg
clickpentrufemei ro (22) jpg
Orez negru cu legume  Sursa foto shutterstock 371703877 jpg
shutterstock 2581336237 jpg
Choux uri cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 2017598543 jpg
shutterstock 2062779884 jpg
Peste pane cu bere  Sursa foto shutterstock 178185473 jpg
shutterstock 2471287099 jpg
shutterstock 2088920074 jpg
Prajitura cu frisca si biscuiti  Sursa foto shutterstock 378077170 jpg
Crochete de cartofi cu mozzarella  Sursa foto shutterstock 1295330584 jpg
Poza de cover  Cum sa creezi un colt de poveste cu ajutorul magnoliilor  Sfaturi si recomandari practice Magnolie, flori, casa, curte, gradina jpg
Istoria brățărilor de gleznă De la simboluri sacre la accesorii moderne jpg
5 greseli de evitat in rutina de ingrijire a fetei jpg
Prajitura Semla  shutterstock 1653371791 jpg
shutterstock 2108259377 jpg
clickpentrufemei ro (21) jpg
Piure de cartofi dulci  Sursa foto shutterstock 1066526543 jpg