Trucuri pentru prepararea cărnii. Nu vei mai greşi niciodată când pregăteşti friptura

1 shutterstock 1150539215 jpg jpeg

Chiar dacă nu eşti novice în bucătărie, prepararea cărnii poate fi un lucru intimidant. Sunt atîât de multe sortimente, timpi şi temperaturi, tehnici şi condimente, încât e aproape imposibil să nu te încurci în ele. Iată câteva sfaturi pentru a găti perfect carnea, indiferent de felul ei.

Chiar şi chefii cu experienţă pot da uneori greş atunci când fac preparate din carne. Un minut de neatenţie sau o temperatură greşită pot ruina o bucată de carne foarte scumpă. Şi nimeni nu-şi doreşte acest lucru. Însă sunt câteva trucuri care te vor ajuta, chiar dacă nu ai experienţă.

Carnea pentru friptură, în special cea de vită, trebue lăsată la temperatura camerei 30-60 de minute, înainte de a fi pusă pe grătar. Carnea se va relaxa, temperatura va fi constantă şi se va pătrunde mult mai repede.

Lasă carnea de vită pe grătar mai puţin, apoi transfer-o într-un vas acoperit pentru câteva minute. Ea va continua să se gătească la căldura reziduală. Altfel, rişti să fie prea uscată.

Nu înţepa friptura în timpul procesului de frigere sau prăjire. Astfel, ea îşi va pierde sucurile naturale, iar urmarea va fi o bucată de carne uscată şi fadă.

Marinează carnea (de orice fel) îainte de a o pregăti la grătar sau cuptor. Acest procedeu face deja jumătate din treabă, iar carnea nu numai că va fi mult mai gustoasă şi fragedă, ci se va găti mai repede.

Încinge foarte bine grătarul sau tigaia înainte de a pune carnea. De asemenea, nu te grăbi s-o întorci. Dacă procedezi aşa, nu te vei mai lovi niciodată de problema fripturii care se lipeşte de tigaie.

Dacă nu ai un termometru, nu te feri să foloseşti degetele. Presează uşor bucata de carne: dacă e tare, aproape rigidă, înseamnă că e bine făcută, dacă e elastică - ai o friptură făcut mediu sau în sânge.

Dacă bucăţile de carne nu se rumenesc, ai aglomerat prea multe într-o tigaie. Trebuoe să laşi laşi suficient spaţiu cărnii, pentru a putea fi gătită corect.

FOTO Shutterstock



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg