Începe pregătirile pentru masa de Paşti! Îţi dăm reţetele de pască şi cheesecake!

29 aprilie 2024   Rețete

Mai este puţin până la sărbătoarea pascală. Este de preferat să stabileşti deja meniul, dacă ai invitaţi, şi să mergi să faci cumpărăturile. Pentru pască sau cheesecake va fi o provocare să găseşti brânză de vaci în cantitatea dorită în ultimele zile dinainte de Paşti.

Îţi prezentăm două reţete de pască şi cheesecake pentru masa de Paşti. Prima dintre acestea este bogată în stafide şi migdale, iar cea de-a doua aduce un element diferit de cheesecake-urile clasice: vişinele. Acestea au şi rol de decor, pentru că aduc un plus de culoare preparatului final.

Pască simplă cu stafide şi fulgi de migdale                      

Ingrediente pentru opt porţii

250 g făină

100 g unt

1 ou

1 praf de sare

2 linguri smântână

Pentru umplutură:

3 ouă

1 vârf de cuţit sare

500 g brânză de vaci

200 g zahăr

150 g smântână

coaja de la o lămâie bio

75 g făină

½ plic zahăr vanilat

½ plic praf de copt

50 g stafide

50 g ciocolată amăruie

50 g fulgi migdale

Vezi şi: Pasca Dukan, cu goji. Preparatul pe care îl poţi consuma atunci când ţii dietă

Pentru aluat, amesteci făina cu untul rece, oul, sarea şi smântâna. Frămânţi şi  înfăşori aluatul în folie alimentară, apoi îl laşi la frigider o oră. La final, îl întinzi și-l aşezi într-o tavă rotundă cu inel detașabil, inclusiv pe pereții tăvii. Înţepi foaia din loc în loc cu o furculiţă.

Separat, amesteci brânza de vaci scursă cu zahărul, adaugi smântâna, gălbenuşurile, coaja de lămâie, făina, zahărul vanilat, praful de copt şi stafidele hidratate. Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi le înglobezi în amestecul de brânză.

Transferi compoziţia în tavă, peste aluat şi introduci pasca în cuptorul preîncălzit pentru circa o oră. O laşi la răcit, iar, la servire, o decorezi cu ciocolată topită şi fulgi de migdale.

Cheesecake cu vişine                                         

Ingrediente pentru zece porţii

Pentru aluat:

250 g făină

1 plic praf de copt

125 g unt

65 g zahăr

1 plic zahăr vanilat

1 ou

Pentru umplutură:

1 kg brânză de vaci

5 ouă

5 linguri smântână

1 plic zahăr vanilat

150 g stafide

200 g zahăr

400 g vişine congelate

70 g zahăr pudră

1 ½ linguriţe amidon de porumb

Te-ar mai putea interesa: Pască specială cu mascarpone

După omogenizarea tuturor ingredientelor pentru aluat, înfăşori aluatul în folie alimentară şi-l introduci în frigider pentru o jumătate de oră. Laşi stafidele la hidratat şi brânza de vaci la scurs. Combini brânza cu ouăle, zahărul, smântâna şi zahărul vanilat.

Întinzi aluatul într-o formă rotundă, având grijă să acoperi şi marginile. O dai la copt zece minute, apoi torni umplutura. Reintroduci tava în cuptor pentru încă 45 de minute.

Între timp, pui pe foc mediu vişinele cu zahărul pudră şi amidonul de porumb. Amesteci continuu până când amestecul se îngroaşă. După coacerea cheesecake-ului, îl acoperi cu amestectul de vişine.

FOTO: Shutterstock

Mai multe