Tort fără coacere. Cheesecake de lămâie
Acest cheesecake fără coacere este făcut cu lămâie, mascarpone şi biscuiţi. Poate fi preparat şi la aniversări. Odată ce ai încercat versiunea aceasta, o vei repeta de multe ori. Zeama de lămâie proaspăt stoarsă aduce o aromă incredibilă.
Rețeta aceasta de cheesecake cu lămâie este făcută dintr-o umplutură cremoasă întinsă peste un blat de biscuiţi. Pentru ornare, poţi folosi şi zmeură sau fructele pe care le preferi, iar în loc de crema pentru decor poţi pune frişcă proaspăt bătută. Dacă alegi să ornezi cu frişcă, este de preferat s-o pui cu ajutorul unui poş chiar înainte de servire, pentru a-şi mentine forma pentru mai mult timp.
Ingrediente pentru zece porţii
200 g biscuiţi digestivi
3 linguri zahăr
100 g unt
Pentru umplutură:
250 g mascarpone
200 ml smântână pentru frişcă
1 plic gelatină
100 ml suc de lămâie
100 g zahăr
Pentru decor:
1 ou
100 ml lapte
zeamă de lămâie
1 esenţă vanilie
200 g unt
100 g zahăr
1 lămâie
zmeură
Te-ar mai putea interesa: Reţetă în paşi. Chec aromat cu lămâie şi glazură de zahăr pudră
Mod de preparare
Zdrobeşti biscuiţii şi-i combini cu zahărul şi untul topit. Tapetezi o tavă rotundă, cu pereţii detaşabili şi treci în ea amestecul de biscuiţi. Presezi pentru a acoperi bine fundul formei şi o introduci în frigider.
Pentru umplutură, hidratezi gelatina conform instrucţiunilor de pe pachet. Separat, pui pe foc mic zeama de lămâie cu jumătate din cantitatea de zahăr şi amesteci până la topirea zahărului. Adaugi gelatina scursă şi mai ţii un minut pe foc. Laşi la răcit.
Mixezi smântâna cu restul de zahăr pentru a obţine frişca. Combini mascarpone cu amestecul de zeamă de lămâie şi gelatină, apoi încorporezi frişca. Transferi totul peste blatul de biscuiţi şi nivelezi.
Vezi și: Cheesecake cu fructe, gata în doi timpi și trei mișcări
Pentru decor, prepari o cremă prin amestecarea oului cu zahărul şi laptele pe foc până se îngroaşă compoziţia.
Laşi la răcit, apoi adaugi zeama de lămâie, esenţa de vanilie şi untul. Ornezi cu cremă, felii de lămâie şi zmeură.