Pască cu smântână
Pentru masa de Paşte îţi propunem o reţetă puţin diferită de pască, la care poţi pune şi dulceaţă de afine. Prepararea ei îţi ia aproximativ şi o oră.
Ai nevoie de
Pentru aluat
150 g făină
100 g unt
1 ou
50 g zahăr
20 g cacao
Pentru umplutură
850 g smântână grasă
200 g zahăr
8 gălbenuşuri
6 albuşuri
100 g făină
4 linguri griş
coaja rasă de la o lămâie
2 linguri dulceaţă de afine
Mod de preparare
Pentru aluat,amesteci untul moale cu făina cernută,zahărul,cacaua şi oul. Aluatul obţinut îl întinzi pe o tavă şi-l laşi deoparte.
Pentru umplutură,amesteci smântâna cu zahărul,gălbenuşurile şi coaja de lămâie. Adaugi făina cernută şi grişul şi la final încorporezi albuşurile bătute spumă şi amesteci de jos în sus. Crema obţinută o pui peste blat,întinzi dulceaţa de afine şi dai tava la cuptorul preîncălzit 30 de minute,până se rumeneşte pasca.