Îngheţată de avocado. Îţi iese cremoasă, perfectă fără aparat special

24 iunie 2024   Rețete

Înghețata de casă poate fi mai sănătoasă, ușoară, simplă. Dacă o preferi pe cea vegană, alege să faci una cu avocado, incredibil de gustoasă, cremoasă.

Dacă eşti în căutarea unui desert vegan, ușor de casă, trebuie să încerci înghețata de avocado! Chiar dacă, la prima vedere, nu pare gustoasă, trebuie să ştii că e foarte cremoasă în mod natural. Avocado este un ingredient perfect pentru smoothie, mousse și înghețată. Cea mai bună parte este că nu ai nevoie de un aparat de înghețată pentru a o pregăti.

Despre avocado trebuie să ştii că este o sursă bună de potasiu, un mineral care ajută la reglarea cantităţii de sodiu din organism, astfel că este un aliat în lupta împotriva hipertensiunii arteriale. Avocado îţi aduce şi un plus de calciu, magneziu şi vitamina E, betacaroten, cu acţiune antioxidantă.

Ingredinte pentru opt porţii

400 ml cremă de nucă de cocos

400 ml lapte de nucă de cocos

100 g zahăr

60 ml sirop de arțar

2 avocado

1 lingură zeamă de lămâie

1 linguriţă esenţă de vanilie

Vezi şi: Salată cu avocado, ouă şi ceapă verde. Aşa introduci uşor avocado în dietă!

Cum să faci îngheţată de avocado

Cureţi de coajă şi îndepărtezi sâmburii fructelor de avocado, apoi le tai bucăţi mici. Într-un blender, pui, pe rând, crema de nucă de cocos, laptele de cocos, zahărul, siropul de arțar, zeama de lămâie, esenţa de vanilie și bucăţile de avocado. Le laşi până la omogenizare completă.

Te-ar mai putea interesa: Ce se petrece în corpul tău dacă mănânci un avocado pe zi

Transferi compoziţia într-o caserolă şi o dai la congelator. În primele trei ore, la fiecare 30 de minute, scoţi caserola şi amesteci pentru a preveni formarea acelor de gheaţă. Laşi la congelator peste noapte.

FOTO: Shutterstock

Mai multe