Îngheţată cu citrice şi iaurt, aromată şi revigorantă

Această înghețată de casă cu portocale şi lămâie este un desert cremos, delicios și răcoritor, preparat cu iaurt şi îndulcit cu stevia. Este răsfățul perfect într-o zi fierbinte sau când ai poftă de ceva dulce.

image

Făcută din câteva ingrediente principale pe care le ai la îndemână în casă, această înghețată cremoasă captează aroma irezistibilă şi revigorantă a portocalelor. Cu ajutorul unui blender, o prepari imediat. Mai rămâne doar să amesteci de câteva ori pentru a nu forma ace.

Portocale sunt surse excelente de vitamina C, care ajută sistemul imunitar să fie mai puternic în faţa virusurilor. Nutriţioniştii le recomandă şi în tratarea indigestiei, dar şi pentru a ameliora simptomele unor afecţiuni ale inimii. Nu doar miezul sau sucul fac bine sănătăţii, ci şi coaja. Conţine fitochimicale şi flavonoide, ceea ce înseamnă că este un remediu natural pentru persoanele care nu reuşesc să ţină sub control colesterolul. Antioxidanţii pe care îi conferă curăţă arterele, prevenind depunerea grăsimilor pe pereţii arterelor, reduce riscul de hipertensiune şi atac de cord. Compuşii activi prezenţi în coaja de portocală au efecte alcaline, reducând nivelul acidităţii stomacale.

Ingrediente pentru şase porţii

1 cană iaurt

1 banană mică

2 linguriţe coajă de portocală bio

1/2 cană zeamă de portocale

1 lingură zeamă de lămâie

1 vârf de cuţit nucşcoară

5 picături îndulcitor lichid de stevia

Te-ar mai putea interesa: Ruladă cu portocale, desertul de iarnă care-ţi susţine sistemul imunitar

Mod de preparare

Pui într-un blender iaurtul, banana feliată, coaja de portocală, zeama de portocale, zeama de lămâie și nucșoara. Omogenizezi compoziţia.

Vezi şi: Minitarte cu cremă de vanilie şi gem de portocale

Adaugi îndulcitorul şi amesteci. Transferi totul într-o caserolă pe care o acoperi şi o intoduci în congelator pentru patru-şase ore. Amesteci din oră în oră, de trei-patru ori.

FOTO: Shutterstock