Îngheţată cu nucă de cocos. Se face uşor şi menţine sănătatea inimii

Când temperaturile trec de 30ºC, gândul fuge la o îngheţată revigorantă. Dacă eşti în căutarea unei reţete sănătoase, nu doar delicioase, îţi arătăm cum să faci îngheţată cu lapte de nucă de cocos.

image

Vara creşte riscul de accident vascular cerebral, probleme cardiace, epuizare, dureri musculare sau crampe. Consumul de lapte de nucă de cocos previne toate acestea, deoarece acţionează ca un electrolit pentru organism. Un nivel optim de electroliţi în corp stimulează funcţionarea normală a celulelor şi a organelor. Medicul american Steven Gundry, fost chirurg cardiovascular, susţine şi el consumul de nucă de cocos, inclusiv sub formă de îngheţată, vara. O prepară chiar el pentru a fi sigur că nu conţine ceva ce i-ar putea afecta sănătatea. A postat şi un videoclip în care arată pas cu pas cum procedează el când simte nevoia unui desert răcoritor.

Dacă alegi o îngheţată oarecare de la magazinul cel mai apropriat este posibil să ai parte de un desert cu zahăr în exces, cu gust de fructe care nu sunt de sezon, semnul prezenţei unor aditivi alimentari, a unor coloranţi şi arome artificiale. De aceea, medicul Gundry propune o reţetă proprie fără lapte, zaharuri. Iată ce ai nevoie!                           

Ingrediente pentru patru porţii

500 ml lapte de nucă de cocos

coaja de la 3 lămâi bio

zeama de la 2 lămâi

5-10 picături de stevia lichidă

frunze de mentă proaspătă

Te-ar mai putea interesa: Tort cu frişcă şi bomboane de nucă de cocos

Cum să faci îngheţată de nucă de cocos

Combini laptele cu coaja şi zeama de lămâie. Adaugi picăturile de stevia şi frunzele de mentă mărunţite.

Vezi şi: Tort de îngheţată

Omogenizezi compoziţia şi o torni în forme de îngheţată. Trebuie lăsate la congelator două-trei ore, dar cel mai bine ar fi să le ţii peste noapte. A doua zi te poţi delecta cu o îngheţată nu numai delicioasă, ci şi sănătoasă.

FOTO: Shutterstock