Îngheţată de ananas. Îţi sunt de ajuns 5 ingrediente!

Vara este momentul perfect pentru a te răsfăța cu această înghețată de ananas de casă. Această rețetă este făcută cu doar câteva ingrediente simple dintre care se evidenţiază aroma proaspătă de ananas.

image

Înghețata de ananas este incredibil de răcoritoare şi cremoasă. Ananasul este bogat în vitaminele A, K, calciu, fosfor și zinc. De asemenea, îţi aduce un plus de antioxidanți, dar şi bromelaină, o enzimă digestivă, care previne tulburările digestive. Ştiai că ajută şi la ameliorarea simptomelor artritei?

Poți folosi fie ananas proaspăt, fie de la conservă. Dacă ai o petrecere de vară în familie, o poţi prepara din vreme şi este gata oricând ai nevoie. Pentru a adăuga o textură interesantă, poţi încorpora mini bucăți de ananas. Cremozitatea îngheţatei de ananas depinde şi de frişcă, de aceea este important să baţi bine smântâna pentru frișcă.

Ingrediente pentru opt porţii

½ ananas

400 ml smântână pentru frişcă

250 ml lapte

100 g zahăr

3 gălbenuşuri

Te-ar mai putea interesa: Tort "răsturnat" cu ananas

Cum să faci îngheţată de ananas

Tai ananasul cubuleţe şi-l pui la foc mediu, amestecând des, aproximativ şapte minute, până când se înmoaie. Aşa previi aroma amăruie care ar apărea la combinarea ananasului cu laptele. Adaugi smântâna, laptele, zahărul şi amesteci constant.

Laşi amestecul să ajungă la punctul de fierbere. În timp ce începe să fiarbă, baţi ușor gălbenușurile şi torni încet peste ele jumătate din amestecul de smântână, amestecând continuu. Apoi, transferi amestecul înapoi.

Vezi şi: Trucuri de înfrumuseţare cu ananas

Continui să găteşti la foc mic, în timp ce amesteci. După circa cinci minute de la momentul în care începe să se îngroașe, dai deoparte.

Torni amestecul într-un castron mare şi acoperi cu folie alimentară, astfel încât să atingă partea de sus. După răcire, treci totul într-o caserolă, cu capac pe care o laşi la congelator, cel puțin patru ore.

FOTO: Shutterstock