Kataifi, desertul care te face să uiţi de dietă
Dacă ai gustat Kataifi în vacanţele tale, află că ai putea prepara acest desert în propria bucătărie. Îţi arătăm cum în cele ce urmează!
Ingrediente:
450 g aluat de cataif
250 g nucă
1 linguriţă scorţişoară
1 vârf cuţit cuișoare măcinate
250 g unt
Pentru sirop:
450 g zahăr
330 g apă
coaja de la o lămâie
nucă, pentru decor
Vezi şi: Prăjitură cu arome orientale. Baclava cu fistic
Mod de preparare
Adaugi toate ingredientele pentru sirop într-o oală mică și le ţii pe foc mic până la dozolvarea zahărului, apoi laşi la răcit.
Pentru umplutură, treci nucile printr-un blender şi le amesteci cu scorţişoară şi cuişoare. Topeşti untul și ungi o tavă de 26-28 cm.
Te-ar mai putea interesa: Prăjitură cu nucă de cocos, fără coacere. Vezi cât de uşor poţi s-o prepari!
Desfaci aluatul de cataif rupând bucățile și întinzându-le ușor dacă se adună. Îl acoperi cu un prosop ușor umed. Iei o parte din aluat și-l întinzi pe o suprafață de lucru sau în palmă. Stropeşti cu unt topit și pui la un capăt o linguriță de umplutură. Rulezi strâns, spre interior, pentru a forma un mic rulou pe care îl aşezi în tavă. Repetați cu restul de aluat și umplutură. După ce ai pus toate rulourile unul lângă celălalt, le stropeşti cu restul de unt.
Dai tava în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ o oră. Imediat ce scoţi tava din cuptor, torni trei sferturi din siropul rece. Acoperi tava cu un prosop și, după zece minute, adaugi restul de sirop.
FOTO: Shutterstock