Kataifi, desertul care te face să uiţi de dietă

24 iulie 2025   Rețete

Dacă ai gustat Kataifi în vacanţele tale, află că ai putea prepara acest desert în propria bucătărie. Îţi arătăm cum în cele ce urmează!          

Ingrediente:

450 g aluat de cataif

250 g nucă

1 linguriţă scorţişoară

1 vârf cuţit cuișoare măcinate

250 g unt

Pentru sirop:

450 g zahăr

330 g apă

coaja de la o lămâie

scorţişoară

nucă, pentru decor

Vezi şi: Prăjitură cu arome orientale. Baclava cu fistic

Mod de preparare

Adaugi toate ingredientele pentru sirop într-o oală mică și le ţii pe foc mic până la dozolvarea zahărului, apoi laşi la răcit.

Pentru umplutură, treci nucile printr-un blender şi le amesteci cu scorţişoară şi cuişoare. Topeşti untul și ungi o tavă de 26-28 cm.

Te-ar mai putea interesa: Prăjitură cu nucă de cocos, fără coacere. Vezi cât de uşor poţi s-o prepari!

Desfaci aluatul de cataif rupând bucățile și întinzându-le ușor dacă se adună. Îl acoperi cu un prosop ușor umed. Iei o parte din aluat și-l întinzi pe o suprafață de lucru sau în palmă. Stropeşti cu unt topit și pui la un capăt o linguriță de umplutură. Rulezi strâns, spre interior, pentru a forma un mic rulou pe care îl aşezi în tavă. Repetați cu restul de aluat și umplutură. După ce ai pus toate rulourile unul lângă celălalt, le stropeşti cu restul de unt.

Dai tava în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ o oră. Imediat ce scoţi tava din cuptor, torni trei sferturi din siropul rece. Acoperi tava cu un prosop și, după zece minute, adaugi restul de sirop.

FOTO: Shutterstock

Mai multe