Legume cu usturoi. Preparatul ideal pentru zilele de post
Cei care mănâncă mai rar legume vor fi surprinşi de cât de savuros poate fi acest preparat cremos cu legume. Este şi o reţetă potrivită pentru zilele în care îţi doreşti să ţii post.
Cu câteva legume pe care le ai la îndemână în cămară poţi face un preparat culinar extraordinar. Printre aceste legume se numără şi vinetele care îi dau cremozitate. Este o legumă care se potriveşte foarte bine cu o multitudine de arome diferite, suficient pentru a reinventa nenumarate reteţe în doar câteva minute. Cu vinete poţi face gratinat sau le poţi umplute cu brânză.
Nu te feri să foloseşti ierburi aromatice. Busuiocul, această plantă aromatică tipică bucătăriei italiene, usturoiul şi cimbrul vor da arome deosebite acestei rețete delicioase cu legume.
Ingrediente pentru patru porţii
1 ceapă mică
200 g roșii pasate
1 dovlecel
1 vânătă mică
2 roșii mari
4 căței de usturoi
sare
piper
40 ml ulei
cimbru uscat
busuioc uscat
Te-ar mai putea interesa: Reţetă de post. Supă de legume
Mod de preparare
Încingi cuptorul la 175 °C. Călești ceapa tocată în jumătate din cantitatea de ulei și, când devine sticloasă, adaugi cățeii de usturoi pisați, lași un minut la călit, apoi adaugi roșiile pasate. Lași să fiarbă un sfert de oră, apoi condimentezi cu sare și piper, după gust.
Vezi și: Vinete umplute cu legume şi cuşcuş
Tai legumele felii. Torni sosul de roșii într-o tavă rotundă, de cuptor, și pui peste el feliile de legume intercalate. Le ungi cu uleiul rămas și le condimentezi cu sare, piper, busuioc și cimbru, după gust. Le dai la cuptor aproximativ o jumătate de oră, până când furculița intră cu ușurință în legume.
FOTO: Shutterstock