Plăcintă cu legume coapte, hrănitoare și sățioasă

O plăcintă cu legume coapte se prepară foarte ușor, cu atât mai mult dacă ai la îndemână un aluat. Îţi propunem o reţetă rapidă pentru masa de prânz sau seară!

image

Legumele coapte au un gust incredibil şi sunt mai bine potrivite în cazul în care ai probleme de stomac. De aceea îţi prezentăm această plăcintă în care poţi să pui toate legumele care îţi plac!

Nutriționiștii atrag atenţia că, deși supunerea legumelor la căldură intensă le face mai sățioase, le păstrează conţinutul de fibre, le menţine sărace în calorii și bogate în minerale. Gătirea legumelor duce la niveluri mai scăzute ale anumitor nutrienți, în special vitaminele solubile în apă, precum C și unele vitamine B, dar este un compromis, deoarece gătitul poate face, de asemenea, unii nutrienți mai ușor de absorbit de către organism. Roșiile fierte, de exemplu, oferă niveluri mai ridicate de licopen, care poate avea beneficii cardiovasculare, iar morcovii fierți au niveluri mai mari de carotenoizi, bogați în antioxidanți.

Ingrediente pentru patru porţii

1 pachet aluat foietaj

200 g dovleac

1 ardei

1 morcov

1 ceapă

200 g ciuperci

1 ou

30 g brânză rasă

4-5 căței de usturoi

30 ml ulei de floarea-soarelui

semințe de floarea-sarelui și de susan

Te-ar mai putea interesa: Plăcintă grecească de spanac şi brânză feta

Mod de preparare

Descojești dovleacul și-l tai cubulețe. Tai cuburi ceapa, iar ardeiul, morcovul și ciupercile le tai bucăți mari. Cureți cățeii de usturoi, apoi îi pisezi și-i amesteci cu legumele crude și uleiul.

Pui legumele la cuptor, într-o tavă cu hârtie de copt, la 190 °C, pentru aproximativ 40 de minute, până când furculița intră cu ușurință în ele. Le scoți și le lași la răcorit.

Vezi şi: Plăcintă cu carne de vită şi ciuperci

Întinzi o foaie de foeitaj într-o tavă tapetată și pui deasupra legumele coapte. Pui deasupra a doua foaie de blat, pe care o ungi cu oul bătut și presari deasupra brânza rasă și, dacă vrei, semințe de floarea-soarelui și susan.

Înțepi aluatul din loc în loc cu furculița și dai plăcinta la cuptor, la 180 °C, o jumătate de oră.

FOTO: Shutterstock



Recente

shutterstock 2150117627 jpg
Inele cu crema si fructe  Sursa foto shutterstock 2038354217 jpg
Obiceiuri sanatate  Sursa foto shutterstock 2175402793 jpg
Budinca de vanilie  Sursa foto shutterstock 1036373248 jpg
shutterstock 2281365969 jpg
Procesul creativ de la idee la un parfum unic jpg
Tradiții și tendințe în aranjamentele de flori pentru Ziua Îndrăgostiților jpg
Cannelloni umpluti  Sursa foto shutterstock 590881370 jpg
Cremsnit cu frisca  Sursa foto shutterstock 1063592393 jpg
shutterstock 635432609 jpg
ustensile bucătărie  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2470101607 jpg
Paste cu pui si ciuperci  Sursa foto shutterstock 2228548909 jpg
Infuzie slabit  Sursa foto shutterstock 2503383545 jpg
Iisus  foto   Shutterstock jpg
megahn si harry jpg
shutterstock 1780811849 jpg
shutterstock 96238280 jpg
Gripa sezoniera  3 simptome care te trimit la camera de garda  Sursa foto shutterstock 2086092904 jpg
Briose cu crema de vanilie si fistic  Sursa foto shutterstock 190481408 jpg