Prăjitură cu morcovi şi ciocolată. Desertul care dă energie celor certaţi cu legumele

Această prăjitură cu morcovi şi glazură de ciocolată este pufoasă, perfectă pentru  orice perioadă a anului. Se prepară rapid, este ușor de făcut și absolut delicios.

image

Chiar dacă pare neobişnuit să foloseşti legume la prăjituri, unele dintre aceste deserturi sunt incredibile. Puteți face acest tort rapid fără o mulțime de echipamente speciale sau să stai mult în bucătărie. Este potrivit şi pentru cei care ocolesc legumele, în general, cum sunt copiii.

Prăjitura ascunde perfect morcovii şi nu pare să conţină deloc legume. Alături de un gust deosebit, cei care o vor gusta vor putea beneficia de nutrienții pe care-i conţin morcovii: betacaroten, fibre, antioxidanți, vitamina K1, importantă pentru coagularea sângelui și oase, potasiu, esenţial pentru controlul tensiunii arteriale şi vitamina B6, cu rol în transformarea alimentelor în energie.

Ingrediente

4 morcovi

6 ouă

180 g făină

150 g zahăr

200 g unt

2 linguri smântână

50 g nucă măcinată

2 linguri cacao

1 vârf de cuţit sare

1 plic zahăr vanilat

1 plic praf de copt

Te-ar mai putea interesa: Bomboane de casă cu caju şi curmale. Îţi dau energie pentru o nouă zi!

Pentru glazură:

3 linguri apă

40 g zahăr

1 tabletă ciocolată amăruie

50 g unt

sirop de arţar, opţional

Mod de preparare

Cureţi şi razi morcovii. Freci gălbenuşurile cu sare, zahăr şi zahăr vanilat până se albesc.

Adaugi 200 g de unt moale, smântâna, morcovii raşi, nuca, făina, cacaua şi praful de copt. După omogenizare, baţi albuşurile spumă tare pe care o încorporezi în compoziţie.

Pui totul într-o tavă dreptunghiulară, tapetată. O introduci în cuptorul preîncălzit şi o laşi circa 45 de minute.

Pentru glazură, pui pe foc apă şi zahăr până se topeşte zahărul, apoi adaugi ciocolata ruptă în bucăţi. O dai deoparte după topirea ciocolatei şi înglobezi untul.

Vezi şi: Plăcintă răsturnată cu pere caramelizate. Nu poţi da greş cu ea!

După coacere, tai prăjitura în pătrate, fără s-o scoţi din tavă şi o acoperi cu glazura de ciocolată în strat uniform. La servire, mai poţi adăuga sirop de arţar.

FOTO: Shutterstock



Recente

Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg
e1d2eb55a7735811b8523ddc3e0663b5d7 (1) jpg
e1ed72bf6593c6f222ff50df84f10410f1 jpg