Tartă cu legume. Este gata în 30 de minute!

Când nu mai ştii ce să pregăteşti rapid pentru masa de seara, ai putea face o tartă cu legume (dovlecei, roşii) şi parmezan. Găseşti reţeta în cele ce urmează!

image

Un aluat foitaj este mereu de ajutor, mai ales dacă te grăbeşti să prepari cina. Ţine-l la îndemână, în congelator! La nevoie, îl scoţi la dezgheţat. Între timp, pregăteşti legumele şi cele necesare pentru tartă.

Dacă ocoleşti dovleceii de obicei, află că sunt indicaţi în dietele de slăbit, pentru că au un aport caloric mic şi elimină toxinele din corp datorită conţinutului bogat de fibre. Leguma este recomandată persoanelor care au probleme gastrointestinale. Este un aliment perfect în caz de constipaţie, hipertensiune, anemie, boli ale vezicii biliare ori ale duodenului.

Ingrediente pentru patru porţii

1 foaie aluat foietaj

3-4 roșii

2 dovlecei

100 g brânză de vaci

50 g parmezan

20 ml ulei

sare

piper

Te-ar mai putea interesa: Crochete de dovlecei în crustă de parmezan

Cum să faci tartă cu legume

Încingi cuptorul la 200 °C şi laşi aluatul la decongelat, dacă este nevoie. Între timp, feliezi dovleceii și roșiile și, separat, amesteci brânza de vaci cu parmezanul ras.

Vezi și: Budincă de dovlecei cu pui

Pui foaia de aluat într-o tavă tapetată și o dai la cuptor zece minute. Scoți aluatul, pui deasupra brânza și așezi feliile de legume intercalate, apoi le ungi cu ulei.

Condimentezi cu sare și piper, după gust, și mai dai la cuptor tarta alte 20 de minute.

FOTO: Shutterstock