Minitarte cu mere şi nuci. Ce le face cele mai bune din cate ai gustat?
Merele şi nucile se potrivesc de minune. Alături de un aluat fraged sunt delicioase şi îţi fac după-amiazele mai frumoase alături de cei dragi şi de un ceai bun.
Ştiai că nucile sunt surse importante de antioxidanţi şi acizi graşi Omega-3, ceea ce reduce riscul de boli de inimă? Consumul zilnic de nuci scade riscul de boli cardiace cu până la 40%. Pe de altă parte, merele sunt bogate în vitamina B2 şi acizi naturali, ajută la eliminarea senzaţiei de balonare şi reglarea tranzitului intestinal. Mai mult, un tip de fibre pe care îl conţin merele, numit pectină, previne şi tratează constipaţia. Aşadar, aceste minitarte cu nuci şi mere sunt nu doar delicioase, ci şi sănătoase, atâta timp cât nu le consumi în exces.
Ingrediente
400 g făină
4 linguri zahăr
1 linguriţă sare
80 g unt
90 ml apă rece
1 linguriţă oţet
Pentru umplutură:
9 mere
1 linguriţă esenţă de vanilie
2 linguri apă
1 lingură făină
50 g miez de nucă
Vezi şi: Tartă cu nuci pecan şi caramel
Mod de preparare
Amesteci făina cu zahărul, sarea, untul, din care pui deoparte o linguriţă. Adaugi apa şi oţetul şi omogenizezi, apoi înveleşti aluatul în folie alimentară şi-l dai la rece o jumătate de oră.
Te-armai putea interesa: Tartă cu lămâie
Pentru umplutură, cureţi trei mere şi le mărunţeşti. Le amesteci cu esenţa, apa şi făina şi le pui puţin pe foc până se pătrund, apoi le zdrobeşti şi le amesteci cu nuca mărunţită fin.
Împarţi aluatul în nouă bucăţi şi întinzi foi rotunde pe care le pui în nouă forme termorezistente. Acoperi aluatul cu câte puţin din piureul de mere. Feliezi merele rămase şi aşezi feliile în evantai pe fiecare minitartă în parte. Pui din loc în loc puţin câte puţin din untul păstrat şi introduci formele în cuptorul preîncălzit, aproximativ 20 de minute.
FOTO: Shutterstock