Pâinici cu usturoi. Cum să le faci crocante la exterior şi fragede în interior

13 iulie 2024   Rețete

O gustare simplă sau o garnitură deosebită, aceste pâinici cu usturoi au un aspect deosebit şi vor încânta pe toţi ai casei.

Spre deosebire de pâinea cu usturoi, care uneori poate fi puțin umedă, aceste pâinici de usturoi sunt ușor crocante la exterior și fragede în interior. Un strat generos de amestec de unt şi usturoi acoperă uniform aceste pâinici pentru a le da o aromă deosebită. Dacă îţi plac preparatele iuţi, adăugă şi ardei iute.

Ingrediente pentru trei porţii

Pentru pâinici:

320 ml apă caldă

7 g drojdie

20 g zahăr

45 g unt

1 praf de sare

450 g făină

Pentru sos:

70 g unt

1 praf de sare

3 căței de usturoi

mix italian de condiment

Vezi şi: Cum să prepari pâinea care nu îngraşă. Principiile Psiho-Dietei

Mod de preparare

Combini apa caldă cu drojdia și zahărul, apoi lași cinci minute să se activeze drojdia. Adaugi untul topit, sare și jumătate din cantitatea de făină. Frămânți până se omogenizează, apoi adaugi restul de făină și continui să frămânți până când aluatul nu se mai ține de degete. Este gata atunci când îl presezi și revine la forma inițială. Îl ungi cu puțin ulei, îl acoperi cu un prosop curat, și-l lași să crească, la temperatura camerei, până își dublează volumul.

Dai aluatului forma unei baghete, pe care o tai în bucăți de aproximativ doi centimetri grosime. Întinzi fiecare bucată până îi dai forma unei sfori mai groase, pe care o înnozi.

Te-ar mai putea interesa: Ce se întâmplă dacă mănânci pâine în fiecare zi?

Pui fiecare pâinică în tavă, cu spații între ele, și le lași la crescut aproximativ o jumătate de oră.

Între timp, cureți cățeii de usturoi, îi zdrobești și-i amesteci cu untul topit, sarea și mix de ierburi italiene, după gust. Ungi pâinicile cu sosul de usturoi și le dai la cuptor, la 200 °C, aproximativ 20 de minute, până se rumenesc.

FOTO: Shutterstock

Mai multe