VIDEO Secretul pentru o pâine de casă pufoasă mai mult timp

Pâinea Kartoffelbrot de origine germană este o variantă simplă şi pufoasă de pâine pe care o poţi face în casă foarte uşor, cu ingrediente la îndemână. Descoperă care este secretul ei!

paine jpeg

Dacă pâinea pufoasă îţi aduce aminte de copilărie şi ai vrea s-o prepari singur, încearcă această reţetă. Principalul ei ingredient, piureul de cartofi, o face rămână moale și proaspătă pentru mai mult timp. Combinat cu puţin ulei de măsline și miere, piureul conferă aluatului elasticitate.

Ponturi pentru o pâine cu cartofi savuroasă

Înante de a începe, ai grijă să ai în casă cimbru, rozmarin sau alte ierburi pe care le preferi, eventual în varianta proaspătă. Poți înlocui făina de brutărie cu cea simplă. Verifică ambalajul pentru a te asigura că are cel puțin 10 g de proteine la 100 g de făină.

Vei avea o pâine mai bine crescută dacă dai timp piureului de cartofi să se răcească la temperatura camerei. De asemenea, poți pregăti piureul dinainte și îl adaugi în pâine mai târziu.

Dacă aluatul nu se întinde bine după modelare, nu te stresa. Chiar dacă este diform, tot va crește și va avea un gust bun.

Cum se prepară această pâine, pas cu pas

Pentru a face acest tip de pâine ai nevoie de:

200 g piure de cartofi sau 2 cartofi nefierți

7 g drojdie uscată instant

300 ml apă caldă

1 lingură miere

3 linguri ulei de măsline

1 lingură sare

cimbru uscat

460 g făină

Cureți și speli cartofii, apoi îi tai cubuleţe şi-i pui la fiert. După fierbere, pregăteşti piureul şi măsori să aibă circa 200 de grame. Îl laşi la răcit. Separat, combini drojdia cu apa călduţă. După câteva minute, adaugi mierea, uleiul, sarea și cimbrul și amesteci. Înglobezi piureul, după aceea făina.

Odată ce aluatul a început să se lege, începi să frămânţi cu mâinile umezite. Acoperi şi laşi un sfert de oră aluatul la odihnit. După 15 minute, întinzi aluatul şi-l împătureşti de câteva ori. Îl mai laşi un sfert de oră acoperit. După 30 de minute, aluatul ar trebui să-şi dubleze volumul. Îl înveleşti în folie alimentară şi-l pui la frigider pentru 45 de minute. La final, umezeşti puţin masa de lucru.

Răstorni aluatul și formezi o minge cu palmele umezite. Presari puţină făină, ca să nu fie lipicios. Îl pui pe o hârtie de copt de mărimea lui. Tai o cruce în partea de sus a aluatului, pulverizezi puţină apă şi-l transferi într-o oală de fontă pusă la încins în cuptorul preîncălzit. Pulverizezi puţină apă pe pâine pentru a crea abur, apoi pui un capac și introduci oala în cuptor la 240°C timp de 10 minute. După 10 minute, cobori temperatura la 220°C și coaci pâinea încă 25 de minute. Îndepărtezi capacul și mai laşi oala 5-15 minute, până când crusta devine aurie.

Laşi pâinea la răcit pe un grătar. Trebuie să se răcească bine înainte de a o tăia.



Recente

ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 1889970016 jpg
Paste Fettucine Alfredo  Sursa foto shutterstock 2202348275 jpg
Sensibiltate dentara  Scapa de dureri  Sursa foto shutterstock 1051409183 jpg
silueta jpg
masina de spalat vase jpg